Βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία



Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με διάφορες ιστοσελίδες,μέσω των οποίων μπορείτε να κατεβάσετε ή να διαβάσετε online βιβλία.To άρθρο το βρήκα στο site jaba.gr.

Gutenberg.org. Πολλές κατηγορίες (μεταξύ τον οποίων και ηχητικά βιβλία). Πολλές γλώσσες (και Ελληνικά).

OpenCulture.com. Συλλογή απο κλασικά και άλλα έργα. Μόνο Αγγλικά.

Free-eBooks.gr. Πολλές κατηγορίες. Πολλές γλώσσες (κυρίως Ελληνικά και Αγγλικά).

Europeana.eu. Περιλαμβάνει εικόνες, κείμενα (βιβλία, εφημερίδες, κλπ.), και οπτικοακουστικό υλικό. Πολλά φίλτρα αναζήτησης.

Books.Google.com. Ίσως η μεγαλύτερη "ηλεκτρονική βιβλιοθήκη" για ηλεκτρονικά βιβλία (δωρεάν και επί πληρωμή). Χωρίς κατηγοριοποίηση αλλά με ισχυρό σύστημα αναζήτησης.

eBookDirectory.com. Πολλές κατηγορίες. Μόνο στα Αγγλικά.

El.wikibooks.org. Συλλογή ελεύθερων (libre) βιβλίων, εγχεριδίων, καθώς και άλλων κειμένων που δημιουργούνται συλλογικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί οποιαδήποτε ενότητα ενός βιβλίου άμεσα.

BookDepository.co.uk. Διαθέτει ενότητα με δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία. Μόνο στα Αγγλικά.

eBooks4Greeks.gr. Πολλές κατηγορίες. Κυρίως στα Ελλήνικά. Δυνατότητα online αναγνώσης.

Snhell.gr. Ανθολόγιο κειμένων από την Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Ανθολόγιο Αναγνώσεων (σε μορφή αρχείων mp3), Ανθολόγιο Μαρτυριών και Ανθολόγιο Παιδικής Παράδοσης, ένα Χρονολόγιο (1801-1981), Έργα Αναφοράς και χρήσιμες διαδικτυακές Συνδέσεις. Επίσης η έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία και εργογραφίες των Κ.Π. Καβάφη, Κ.Θ. Δημαρά και Γ.Π. Σαββίδη.

EugenFound.edu.gr. Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Διδακτικά εγχειρίδια, Παλαιά και σπάνια βιβλία από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, Ψηφιακές αναπαραστάσεις της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο). Άρθρα και συνεντεύξεις, φωτογραφίες, βίντεο και ταινίες ήχου, που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του Πλανηταρίου.

Picturebooks.gr. Ελλήνικά παιδικά βιβλία.
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου