Mexcaltitan, η «Βενετία του Μεξικού»


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Mexcaltitan μοιάζει με όλα τα άλλα νησιά που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Όταν όμως έρχεται η περίοδος των βροχών, οι δρόμοι πλημμυρίζουν και οι ντόπιοι θα πρέπει να πάρουν βάρκες για να πάνε στα σπίτια τους. Ίσως για αυτό το νησί Mexcaltitan είναι γνωστό και ως η «Βενετία του Μεξικού». Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι κάποτε ήταν η γενέτειρα των Αζτέκων
.
Όσο για το παράξενο σχήμα του.. Από πάνω μοιάζει με ένα Χ μέσα σε ένα κύκλο, Έχει μόλις 396 μέτρα διάμετρο και πέντε κεντρικούς δρόμους. Βρίσκεται περίπου 25 μίλια από το Σαντιάγο Ixcuilntla στην μεξικανική πολιτεία Nayarit. Στο μικρό νησί ζουν σήμερα λίγο περισσότεροι από 800 άνθρωποι.



Το Mexcaltitan προωθείται πολύ από την κυβέρνηση του Μεξικού ως ένα «μαγικό μέρος» που πρέπει να επισκεφτείς. Μάλλον οι Μεξικανοί κάνουν καλά την δουλειά τους γιατί το νησί έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των βροχών. Οι περισσότεροι κάτοικοι εργάζονται στην αλιεία της γαρίδας και οι υπόλοιποι κατασκευάζουν χειροτεχνήματα από δέντρα για τους τουρίστες.

Τα πεζοδρόμια στο νησί είναι 60 εκατοστά έως 1,5 μέτρο ψηλότερα από τους δρόμους έτσι ώστε να παραμείνουν πάνω από το επίπεδο του νερού όταν έρθουν οι πλημμύρες ενώ στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Museo del Origen, που περιλαμβάνει αντικείμενα από την ιστορία και τον πολιτισμό των Αζτέκων.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου