Η πρώτη φωτογραφία 1 Terapixel είναι γεγονός!

Ο Γερμανός φωτογράφος Daniel Richter στις 19 Οκτωβρίου του 2012 ξεκίνησε ένα project, φωτογραφίζοντας ένα μνημείο στην κορυφή των λόφων Kyffhäuser. Στην ουσία πρόκειται για μια πολλαπλών λήψεων εικόνα -συνολικά 36.000 extreme high resolution εικόνες- με διαστάσεις 40*272,210px(μήκος)*92,970px(ύψος). Το όλο, 1 Terapixel (1,012,294,548,000px)!

Το project ακόμη ανεβαίνει στη σελίδα -το πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί- και θα είναι online στις 20 Νοεμβρίου του 2012. Στο δεύτερο στάδιο η εικόνα θα είναι 2 Terapixel και στο τελευταίο στάδιο 4 Terapixel! Όπως γράφει και ο ίδιος ο φωτογράφος στη σελίδα, "Είναι η πρώτη multiviewpoint Gigapixel φωτογραφία του κόσμο, αν και είναι δοκιμαστική. Δυστυχώς η παλιά καλή μου Nion D300 σταμάτησε να λειτουργεί μετά από τη λήψη 14000 εικόνων σε 18 διαφορετικές λήψεις -δεν κάνει focus σωστά". Δείτε την φωτογραφία εδώ.

Οι λόφοι Kyffhäuser βρίσκονται στα σύνορα της Θουριγγίας με την Σαξωνία-Άνχαλτ στην Γερμανία. Αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Γερμανικής μυθολογίας καθώς θεωρείται το μέρος που ξεκουράζεται ο Αυτοκράτορας Φρειδερίκος Α΄ Βαρβαρόσσα. Το όνομα μάλλον σημαίνει κορυφή. Σύμφωνα με το μύθο, ο Βαρβαρόσσα δεν έχει πεθάνει -πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό Σαλέφ στην Κιλικία κατά την διάρκεια της Γ΄ Σταυροφορίας (1189)- αλλά κοιμάται κάτω από τους λόφους, καθισμένος σε έναν πέτρινο θρόνο. Ο Βαρβαρόσσα υποτίθεται περιμένει να επέμβει σε κάποια πολύ δύσκολη στιγμή για να σώσει τη χώρα του (τι μου θυμίζει...). Το Kyffhäuser Monument -που φωτογράφησε ο Richter- κατασκευάστηκε το 1896, και παρουσιάζει τον Γερμανό Αυτοκράτορα Γουλιέλμος Α΄ και τον Βαρβαρόσσα.

ΠΗΓΗ


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου