Μύθος ή αλήθεια; 9 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο ξετυλίγουν την ιστορία τους!


Ποια είναι η αλήθεια τελικά; Υπάρχουν φαντάσματα ή όχι; Ακολουθούν 9 μέρη σε όλον τον κόσμο που συγκλονίζουν με την τρομακτική τους ιστορία, ακόμη κι΄αν αυτή είναι ψεύτικη!

Κέντ, Νοτιοανατολική Αγγλία


Συχνά περιγράφεται ως το πιο τρομακτικό χωριό στη Βρετανία. Το χωριό Pluckley βρίσκεται στο Κεντ της Αγγλίας και λένε ότι τουλάχιστον δώδεκα φαντάσματα μένουν εκεί. Πολλοί από τους κατοίκους του χωριού πάντως έχουν πια βαρεθεί την φήμη που έχει η πατρίδα τους και λένε μάλιστα ότι η χειρότερη περίοδος είναι πριν το Halloween, όταν οι κυνηγοί των φαντασμάτων γεμίζουν το χωριό.
Τα μέρη όπου μπορείς να συναντήσεις τα φαντάσματα είναι:
Η γωνία του τρόμου: Εκεί είχε πεθάνει ένας ληστής.
Το δάσος με τις φωνές: Εκεί μπορείτε να ακούσετε τις κραυγές των νεκρών.

Το νησί με τις Κούκλες, Μεξικό.


Xochimilco ονομάζεται μια περιοχή της Πόλης του Μεξικού, που χαρακτηρίζεται από ένα σύστημα καναλιών και τεχνητών νησιών. Εκεί, ο Julian Santana Barrera πριν κάποια χρόνια ανακάλυψε το σώμα ενός νεκρού κοριτσιού σε ένα κοντινό κανάλι, και από τότε άρχισε να συλλέγει κούκλες. Έπειτα, τις κρέμασε στα δέντρα προκειμένου να προστατέψει το Xochimilco από τα κακά πνεύματα. Ο κύριος Barrera πέθανε το 2001, αλλά η περιοχή παραμένει το ίδιο ανατριχιαστική.

Το νησί Hashima, Ιαπωνία


Αυτό το νησί βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από το Ναγκασάκι. Μεταξύ 1887 και 1974 το Hashima ήταν μέρος εξαγωγής του άνθρακα, και το 1959 είχε πληθυσμό 5.259 άτομα. Στη δεκαετία του 1960, το πετρέλαιο αντικατέστησε τον άνθρακα σε όλη την Ιαπωνία και το Hashima εγκαταλείφθηκε. Πλέον είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ως το "Νησί φάντασμα".

Ο λόφος των σταυρών, Λιθουανία

Ο λόφος των σταυρών είναι ένας καθολικός τόπος προσκυνήματος, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1830. Το μέρος περιέχει τουλάχιστον 100.000 τεράστιους σταυρούς. Ο Πάπας Ιωάννη Παύλο ΙΙ, είχε περιγράψει το μέρος ως τόπο για την ελπίδα, την ειρήνη και την αγάπη. Καλύτερα, όμως μην μείνετε εδώ μόνοι όταν βραδιάσει!

Aokigahara, Ιαπωνία

Αυτό το δάσος στη βάση του βουνού Φούτζι θυμίζει σκηνικό από το έργο «Οι μάγισσες του Blair». Το μέρος έχει μια ιστορική σύνδεση με τους δαίμονες της ιαπωνικής μυθολογίας, και είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο για αυτοκτονίες, μετά την γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έδωσαν τέλος στη ζωή τους εδώ το 2010. Μάλιστα, όσοι έρχονται για πεζοπορία, συνήθως χρησιμοποιούν πλαστική ταινία για να σηματοδοτήσουν τη διαδρομή τους και να μην χαθούν.

Κατακόμβες του Παρισιού


Αυτό το υπόγειο-οστεοφυλάκιο περιέχει λείψανα από περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους. Αμέτρητα σπήλαια και σήραγγες εκτείνονται για 280 χιλιόμετρα κάτω από την πόλη και είχαν χρησιμοποιηθεί παλιά από τη γαλλική Αντίσταση κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κάστρο στο Εδιμβούργο


Ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Σκωτίας, το κάστρο του Εδιμβούργου είναι και το σπίτι ενός ακέφαλου φαντάσματος και του σκύλου του! Το 2001 πραγματοποιήθηκε 10-ήμερη επιστημονική έρευνα, με τη χρήση του εξοπλισμού νυχτερινής όρασης, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, θερμικές απεικόνισης. 240 άτομα ως εθελοντές μπήκαν στο κάστρο, και σχεδόν οι μισοί από αυτούς ανέφεραν θεάσεις φαντασμάτων και τρομακτικά φαινόμενα. Παράλληλα, έχουν παρατηρηθεί και απότομες πτώσεις της θερμοκρασίας.

Η στάση του μετρό Bethnal Green, Λονδίνο

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, 173 άνθρωποι είχαν τραγικό θάνατο ενώ προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο στο σταθμό Bethnal Green. Το προσωπικό του μετρό λέει ότι ακούνε κραυγές των γυναικών και των παιδιών στο σταθμό.

Borley Rectory, Έσεξ


Περιγράφεται ως το πιο στοιχειωμένο σπίτι στη Βρετανία. Χτίστηκε το 1863 στη θέση που άλλοτε υπήρχε μια εκκλησία και ένα μοναστήρι. Ένας γνωστός μύθος λέει ότι ένας μοναχός από το Borley ερωτεύτηκε με μια μοναχή από ένα κοντινό μοναστήρι και σχεδίαζαν να φύγουνε μαζί, αλλά οι γέροντες του μοναστηριού ανακάλυψαν τα σχέδιά τους... Και οι δύο τιμωρήθηκαν με θάνατο και τώρα τα φαντάσματα τους έχουν στοιχειώσει την περιοχή!

Κείμενο: Λία Ιγκάμ
travelstyle.gr


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου