Γιατί τραγουδάμε στο μπάνιο;

Πολλοί άνθρωποι τραγουδούν, όταν κάνουν ντους. Γιατί; Πολλοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι τραγουδάμε, γενικότερα, όταν επιθυμούμε να μοιραστούμε τη χαρά μας με άλλα μέλη της «αγέλης» των συνανθρώπων μας, συγχρονίζοντας έτσι τη συναισθηματική κατάσταση της ομάδας. Στο μπάνιο είμαστε (συνήθως) μόνοι μας, όμως, χάρη στη φαντασία μας –μια μοναδική ανθρώπινη ικανότητα–νιώθουμε σαν είμαστε εκεί μαζί με άλλους. Το ντουζ μάς κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, και αυτό θέλουμε να το εκφράσουμε.

Το ίδιο συμβαίνει όταν μερικές φορές μιλάμε μόνοι μας – στη φαντασία μας, βρισκόμαστε σε μια επικοινωνιακή διαδικασία συγχρονισμού με τα άλλα μέλη της «αγέλης». Δεν αποκλείεται να παίζει κάποιο ρόλο και το ότι η ακουστική στο μπάνιο είναι τέτοια, που ακόμα και οι αδύνατες φωνές ακούγονται δυνατές και μεστές.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου