Ουλίτιδα ! Πώς θα την προλάβεις; Τι πρέπει να κάνεις για να μην εμφανιστεί ξανά;

Στηρίζουν τα δόντια, φροντίζουν την υγεία του στόματος και φυσικά συμβάλουν σε ένα εντυπωσιακό χαμόγελο. Τα ούλα και η υγεία τους είναι τόσο σημαντική, όσο το να έχεις γερά και λαμπερά δόντια. Τι συμβαίνει όμως με την ουλίτιδα; Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε απασχολήσει; Πώς πρέπει να αντιδράσεις στα πρώτα σημάδια πως υποφέρεις από αυτήν; Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει όλες τις απαντήσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων , η οποία είναι κυρίως αποτέλεσμα της κακής υγιεινής του στόματος. Όταν τα δόντια δεν καθαρίζονται σωστά μένουν τροφές στο στόμα με αποτέλεσμα να δημιουργούν την μικροβιακή πλάκα (πέτρα). Αυτή με τη σειρά της περιέχει μικρόβια, τα παράγωγα των οποίων ερεθίζουν τα ούλα.

Η πρόληψη της ουλίτιδας ωστόσο είναι εφικτή, ενώ η αντιμετώπισή της σε περίπτωση που ήδη υπάρχει, απαραίτητη. Διαφορετικά θα προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα, οδηγώντας ακόμα και στην απώλεια των δοντιών.

Βασικά tips για υγιή δόντια και ούλα...Διάβασε τα πιο σημαντικά tips για να έχεις πάντα υγιή ούλα, όπως στα περιγράφει η οδοντίατρος:

- Βούρτσισε τα δόντια σου καθημερινά πρωί-βράδυ, αλλά και ενδιάμεσα στα γεύματα, ακόμα και μετά τα τον καφέ.

- Χρησιμοποίησε καθημερινά καθημερινά οδοντικό νήμα. Συχνά το βούρτσισμα δεν είναι αρκετό να απομακρύνει τις τροφές από τα δόντια.

- Απόφυγε τη σόδα ή το αλάτι για το βούρτσισμα των δοντιών και χρησιμοποίησε οδοντόκρεμα με φθόριο.

- Άλλαζε συχνά οδοντόβουρτσα (περίπου κάθε 2 μήνες) προτιμώντας εκείνες μέτριας σκληρότητας.

- Κάνε τουλάχιστον κάθε 6 μήνες ένα προληπτικό check up στον οδοντίατρό σου

Και τι κάνεις αν έχεις ήδη ουλίτιδα;


Η πρόληψη είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Αν πάσχεις όμως ήδη από ουλίτιδα; Η Δέσποινα Κωστομοίρη συστήνει: "Επισκέψου απαραιτήτως τον οδοντίατρο, ο οποίος θα εφαρμόσει λεπτομερή καθαρισμό των δοντιών προκειμένου να αφαιρέσει πλήρως την πέτρα που έχει δημιουργηθεί. Στη συνέχεια με σωστό και τακτικό βούρτσισμα η φλεγμονή υποχωρεί"!

Δεν είσαι αμελής με τη στοματική υγιεινή; Γιατί έχεις ουλίτιδα;
Εκτός από την κακή στοματική υγιεινή του στόματος, ουλίτιδα μπορεί να προκαλέσουν ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς και ορισμένα νοσήματα του αίματος, αλλά και ορμονικές διαταραχές ( όπως για παράδειγμα οι ορμονικές μεταβολές κατά την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη κτλ)

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ;


Ακολουθείς τις οδηγίες για την καλύτερη δυνατή στοματική υγιεινή! Σε κάθε όμως περίπτωση τα παρακάτω συμπτώματα πρέπει να σε οδηγήσουν χωρίς αναβολή στον οδοντίατρό σου:

- Έντονο κόκκινο χρώμα στα ούλα
- Διόγκωση των ούλων
- Πιθανή αιμορραγία
- Τέλος, τα παραπάνω συνήθως συνοδεύονται από κακοσμία

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου