Πώς αντιμετωπίζονται οι μυϊκές κράμπες

Συχνά οφείλονται σε έλλειψη θρεπτικών στοιχείων και αφυδάτωση
Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα.
Εκεί που αμέριμνος περπατάς, αθλείσαι η απλά κάθεσαι η κράμπα κάνει την εμφάνισή της. Τι είναι όμως οι κράμπες και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Τι είναι οι κράμπες;

Πρόκειται για μυικούς σπασμούς με διάρκεια κάποιων λεπτών, που ωστόσο προκαλούν πόνο.

Τα αίτια εμφάνισής τους ποικίλουν. Μπορεί να είναι και «αθώο» σύμπτωμα παθήσεων ή αποτέλεσμα λήψης κάποιου φαρμάκου, όμως σε αρκετές περιπτώσεις το αίτιο είναι πολύ πιο απλό, και δεν είναι άλλο από την κακή διατροφή!

Η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων όπως είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το νάτριο αλλά και η αφυδάτωση συχνά είναι η αιτία για την εμφάνιση –όλο και συχνότερα– επίπονων κραμπών.

Πώς θα τις αντιμετωπίσεις;

- Πρώτες βοήθειες σε ώρα ανάγκης: Τέντωσε την πατούσα σου και τράβα ελαφρά τα δάχτυλα προς τα πάνω.

- Φάε σωστά και βρες την υγεία σου: Προσπάθησε να βάλεις στη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο και ασβέστιο ή πάρε κάποιο ανάλογο συμπλήρωμα διατροφής.

- Μην λες το νερό «νεράκι»: Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη που σου δίνει σε βοηθά και στο να πεις «αντίο» σε κράμπες.

- Ανάπαυση: Οι κράμπες συνήθως εμφανίζονται μετά από έντονη άσκηση.

- Ρίξε αλάτι στο φαγητό: Αν για χάρη της δίαιτας έχεις κόψει εντελώς στο αλάτι μάθε πως κάτι τέτοιο επιδεινώνει τις κράμπες. Ρίξε λίγο αλάτι, χωρίς όμως να ξεχνάς πως παν μέτρον άριστον.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου