Ενεργοποίηση τού Compiz στο Mint 13 Maya Mate 1.2



Ο οδηγός για την ενεργοποίηση τού Compiz στο Mint 13 Maya βρίσκεται εδώ . Τον μεταφέρω εδώ με οδηγίες στα ελληνικά. Καταρχήν εγκαθιστούμε το πακέτο "compizconfig-settings-manager", δίνοντας τις παρακάτω εντολές στο τερματικό.

sudo apt-get update
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

και στην συνέχεια την εντολή

compiz --replace

Για να ξεκινάει κάθε φορά αυτόματα το Compiz, πηγαίνουμε στο Control Center - Startup Applications και προσθέτουμε μία νέα εγγραφή, με το ονομα "Compiz" και σαν εντολή το "compiz --replace" (χωρίς τα εισαγωγικά).

Μετά την χρήση της εντολής "compiz --replace", θα δούμε την χρήση της CPU να ανεβαίνει κατακόρυφα. Αυτό οφείλεται στο ότι τρέχουν δύο window-managers ταυτόχρονα στο σύστημά μας. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα,γράφουμε στο τερματικό:

mateconf-editor

και όταν ανοίξει ο editor πηγαίνουμε στο /desktop/mate/session/required_components/windowmanager και αντικαθιστούμε το "marco" με το "compiz". Στη συνέχεια ανοίγουμε τον Compiz Configuration Settings Manager και επιλέγουμε τα compiz-functions που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε, μεταξύ των οποίων οπωσδήποτε το "Window Decoration", "Move Window" και "Resize Window" .



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου