Το στρες βλάπτει όσο πέντε τσιγάρα την ημέρα

Μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ιατρικό κέντρο του Columbia University έδειξε ότι 27% των ανθρώπων που αισθάνονται άγχος, κινδυνεύει από καρδιακή προσβολή.

Οι ερευνητές εξέτασαν έξι προηγούμενες μελέτες που ρωτούσαν τους ανθρώπους, πόσο αγχωμένοι αισθάνονταν και στη συνέχεια παρακολούθησαν τα άτομα αυτά για δεκατέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων καταγράφονταν οι καρδιακές προσβολές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που δήλωσαν εξαιρετικά αγχωμένοι είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή. Όπως αναφέρει η Dailymail, τα αποτελέσματα αυτά ανάγκασαν τους επιστήμονες να κάνουν παραλληλισμό με τις συνέπειες που προκαλεί το κάπνισμα πέντε τσιγάρων την ημέρα. Παράλληλα το στρες είναι ένοχο για την αύξηση της χοληστερόλης, αλλά και της πίεσης του αίματος, παράγοντες που ευθύνονται για μία ενδεχόμενη καρδιακή προσβολή.

Τέλος ο παράγοντας του φύλου δεν είναι καθοριστικός άλλα στη περίπτωση της ηλικίας, οι ερευνητές εντόπισαν ότι τα ηλικιωμένα άτομα με αυξημένα επίπεδα άγχους, παρουσιάζουν αυξημένη πίεση που καταλήγει σε έμφραγμα. Το μυστικό είναι απλό: όσο πιο ήρεμος είναι κάποιος στη ζωή του, έχοντας βρει τρόπους να αποβάλει το άγχος, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει να πάθει καρδιακή προσβολή.

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου