Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Κορίνθιανς


Η κορυφή του κόσμου ανήκει στην Βραζιλία! Τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας πανηγυρίζει η Κορίνθιας που επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι, στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το υψηλότερο σκαλί της ποδοσφαιρικής «υφηλίου».

Τα πάντα κρίθηκαν με το τέρμα που σημείωσε ο Πάολο Γκερέρο στο 69', όταν εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την σύγχυση στην άμυνα των «μπλε», έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τσέλσι, φέρνοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ο Περουβιανός αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και με το γκολ που σημείωσε έγραψε ιστορία, μιας και έγινε ο μόλις δεύτερος ποδοσφαιριστής από το Περού που σκόραρε σε διηπειρωτικό. Ο πρώτος δεν ήταν άλλος από τον Χουάν Χόγια, που το 1961 είχε σημειώσει δύο τέρματα με την φανέλα της Πενιαρόλ.
Στα τελευταία 20 λεπτά, η Τσέλσι προσπάθησε να φέρει το ματς στα… ίσια αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι η Κορίνθιανας ήταν αυτή που στο τέλος πανηγύρισε.

Να σημειωθεί πως είναι ο 10ος τίτλος για ομάδα προερχόμενη από την Βραζιλία, ενώ για την Κορίνθιανς ο δεύτερος. Η πρώτη «Κούπα» είχε έρθει το 2000 κόντρα στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Μοντερέι επικράτησε με 2-0 της Αλ Αχλί.

Το γκολ του μεγάλου τελικόυ:

Απονομη κυπελου:



ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου