Όταν ο Μαραντόνα έγινε «παιδί της Νάπολι»


Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Μαΐου 1987 όταν η Νάπολι έφτανε στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Ο Μαραντόνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της σεζόν, συμβάλλοντας τα μέγιστα με την παρουσία του,...

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Μαΐου 1987 όταν η Νάπολι έφτανε στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Ο Μαραντόνα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της σεζόν, συμβάλλοντας τα μέγιστα με την παρουσία του, στην κατάκτηση του scudetto στην Ιταλία, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Εκείνη την Κυριακή, 25 χρόνια πριν, ο Μαραντόνα δήλωνε στις κάμερες της ιταλικής τηλεόρασης: «Σήμερα έγινα παιδί της Νάπολι. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πιο σπουδαίο και από το Παγκόσμιο Κύπελλο». Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, πέτυχε δέκα γκολ στην σεζόν, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Δεν ήταν, όμως, μόνο τα τέρματα που σημείωσε ο Μαραντόνα. Η ηγετική του φυσιογνωμία μέσα στον αγνωστικό χώρο ήταν εκείνη που ενέπνεε τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας.

Ο τότε προπονητής της ομάδας, Οτάβιο Μπιάνκι, δεν μπορούσε ούτε αυτός να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας που σημείωσε αυτός και οι παίκτες του. «Είναι τρομερό αυτό που πετύχαμε, αν σκεφτεί κανείς ότι στην αρχή της περιόδου κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο», έλεγε χαρακτηριστικά.

Η Νάπολι κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας 42 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την δεύτερη Γιουβέντους. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετώπισε την Φιορεντίνα στο Σαν Πάολο, το οποίο κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου, που θέλησαν να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας των «παρτενοπέι».

Στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, αλλά και γενικότερα σε όλη την πόλη επικρατούσε παροξυσμός από τους οπαδούς της ομάδας. Όλοι πανηγύριζαν και προσπαθούσαν να φτάσουν κοντά στο γήπεδο.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους «βιόλα» (για την ιστορία οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1), ήταν συγκλονιστικές. Οι παίκτες είχαν γίνει ένα κουβάρι και στις εξέδρες οι φίλαθλοι δεν σταματούσαν να τραγουδούν για την ομάδα τους.

Μπορεί ο Μαραντόνα να ήταν το μεγάλο αστέρι εκείνης της Νάπολι, ωστόσο άπαντες βοήθησαν στον άθλο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το ρόστερ του συλλόγου τη σεζόν 1986-87 αποτελούσαν οι :

Τερματοφύλακες: Κλαούντιο Γκαρέλα, Φαφαέλε Ντι Φούσκο

Αμυντικοί: Τζουζέπε Μπρουσκολότι, Τσίρο Φεράρα, Μορένο Φεράριο, Αλεσάντρο Ρενίκα, Τζουζέπε Βολπετσίνα, Τεμπάλντο Μπιλιάρντι, Μάσιμο Φιλάρντι, Αντόνιο Καρανάντε, Ραϊμόντο Μαρίνο, Λουτσιάνο Σόλα

Μέσοι: Σαλβατόρε Μπάνι, Φερνάντο Ντε Νάπολι, Φραντσέσκο Ρομάνο, Κοστάντσο Σελεστίνι, Τσίρο Μούρο, Λουίτζι Καφαρέλι

Επιθετικοί: Μπρούνο Τζορντάνο, Ντιέγκο Μαραντόνα, Αντρέα Καρνεβάλε, Πιέτρο Πουζόνε

Προπονητής: Οτάβιο Μπιάνκι






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου