Όταν οι πιγκουίνοι αναζητούν την τροφή τους

Κάμερες στις πλάτες πιγκουίνων τοποθέτησαν Ιάπωνες επιστήμονες. Δείτε τους την ώρα που κυνηγούν για τροφή.Μικροσκοπικές κάμερες βοηθούν τους επιστήμονες να παρατηρήσουν από κοντά τις αντιδράσεις κάθε ζώου. Η καταγραφή των συνθηκών ζωής τους μας φέρνει πιο κοντά στο να μάθουμε τον κόσμο και τις αντιδράσεις τους στην καθημερινότητά τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μελετηθεί η συμπεριφορά αναζήτησης τροφής ενός είδους. Από το πώς και πόσο τρώει ένα ζώο μπορούμε να κατανοήσουμε τη φυσιολογία του και την ενέργεια που χρησιμοποιεί.

Φανταστείτε όμως πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο όταν πρόκειται για ένα ζώο που ψάχνει την τροφή του κάτω από το νερό όπως για παράδειγμα ένας πιγκουίνους, μια φάλαινα ή κάποιο άλλο ψάρι.

Για τους επιστήμονες ήταν πολύ δύσκολο να έχουν ακριβείς μετρήσεις για το πώς αναζητά τη τροφή του και καταφέρνει με επιτυχία να την αρπάξει.

Δύο επιστήμονες από την Ιαπωνία χρησιμοποίησαν βιντεοκάμερες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στις πλάτες των πιγκουίνων και κατάφεραν να καταγράψουν την συμπεριφορά τους την ώρα που αναζητούν τη τροφή τους.

Η έρευνά τους δόθηκε μαζί με ορισμένα βίντεο στη δημοσιότητα αυτή τη εβδομάδα από το PNAS (Proceedings of the National Academy of Science).





ΠΗΓΗ


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου