Για ποια Γερμανία;


Την ώρα που οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ποδοσφαιριστών έχουν αυξηθεί ανησυχητικά στην Ευρώπη, η αυτοβιογραφία του Γκέραλντ Ασαμόα, του Γερμανού-με καταγωγή από την Γκάνα-διεθνούς ήρθε να ξύσει παλιές (;) πληγές στη χώρα. Συγκεκριμένα, τις προάλλες δημοσιεύτηκε στον γερμανικό Τύπο ένα απόσπασμα από το βιβλίο στο οποίο ο Ασαμόα ασκεί κριτική στον πρώην αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας, Μίκαελ Μπάλακ, και τους τότε συμπαίκτες, επειδή δεν μίλησαν όταν έπρεπε…

Ο Γερμανογκανέζος περιγράφει στην αυτοβιογραφία του για το πώς είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση σε ένα ματς της Σάλκε με τη Χάνσα Ρόστοκ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γερμανίας το 2006.

Το τότε περιστατικό είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα και ήταν τόσης μεγάλης έκτασης, ώστε ο διαιτητής ήθελε να διακόψει το ματς από το ημίχρονο!

Ο Ασαμόα τονίζει το πόσο πολύ απογοητεύτηκε για το γεγονός πως δεν υπήρξε ούτε μία εκδήλωση καταδίκης και συμπαράστασης από τους συμπαίκτες του στην Εθνική Γερμανίας και τον αρχηγό Μίκαελ Μπάλακ.

«Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να υπάρξει μια αντίδραση από τους τότε συμπαίκτες μου στην Εθνική και ιδίως τον αρχηγό (σ.σ. τον Μπάλακ) – μια ξεκάθαρη δήλωση εναντίον αυτών των περιστατικών… Αυτό όμως δεν συνέβη και πραγματικά απογοητεύτηκα, καθώς με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα…»

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο νυν ποδοσφαιριστής της Γκρόιτερ Φιρτ σκέφτηκε να μην ξαναπαίξει στην «νάτσιοναλμάνσαφτ».

«Όπως το αντιλήφθηκα, αλήθεια, αναρωτήθηκα για ποια Γερμανία να παίζω, αν δεν με θέλουν οι φίλαθλοι της;»…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου