Ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα για να ζεσταθούν


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης έγινε αντιληπτό ότι η ιστορική «ελιά του Πλάτωνα», τα παμπάλαια απομεινάρια του δέντρου που υπό τη σκιά του δίδασκε ο Πλάτωνας τον 5ο αιώνα π.Χ, είχαν ξεριζωθεί για να γίνουν καυσόξυλα.

Η ελιά βρισκόταν στην Ιερά Οδό, κοντά στο σημερινό Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ελαιόδεντρο είχε καταστραφεί το 1975 από χτύπημα λεωφορείου. Το ξύλο του μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες οι οποίες φούντωσαν. Ένα από αυτά τα δέντρα, τα απομεινάρια ουσιαστικά του ελαιόδεντρου του Πλάτωνα, άγνωστοι -και αδαείς- ξερίζωσαν και πήραν μαζί τους.

Οι φήμες για τους «δράστες» δίνουν και παίρνουν, ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι πως την ξερίζωσαν άστεγοι για να την κάνουν καυσόξυλα, εν αγνοία τους πως επρόκειτο για το ιστορικό αυτό δέντρο.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου