Οταν η Ελλάδα συμφωνούσε στη διαγραφή του γερμανικού χρέους


Λίγο καιρό πριν η διαγραφή του ελληνικού χρέους είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί αξιωματούχοι, που δήλωναν πως μια τέτοια κίνηση δεν ήταν σωστή.

Είχαν ξεχάσει βέβαια πως στις 27 Φεβρουαρίου του 1953, πριν από 60 χρόνια ακριβώς, είχε υπογραφεί η συμφωνία για τη διαγραφή του 50% του γερμανικού χρέους και τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του υπολοίπου, προκειμένου να κατορθώσει να ορθοποδήσει η γερμανική μεταπολεμική οικονομία.

Βέβαια, ανάμεσα στις 70 χώρες που υπέγραφαν τη συμφωνία και «ξελάσπωναν» τη Γερμανία από τα χρέη των 30 δισ. μάρκων, ήταν και η Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό του γερμανικού χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας ήταν μόλις 23%, την ώρα που το ελληνικό έχει «σκαρφαλώσει» στο 160%.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου