Ερασιτέχνες διεθνούς επιπέδου!


«Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Σαν Μαρίνο και των άλλων Εθνικών Ομάδων είναι ότι οι παίκτες μου εργάζονται το πρωί και παίζουν ποδόσφαιρο το απόγευμα. Είναι εξαιρετικό επίτευγμα ότι παίζουμε σε διεθνές επίπεδο, με έναν πληθυσμό 33,000 κατοίκων». Τάδε έφη Τζιαμπάολο Μάτσα, προπονητής της Εθνικής Ομάδας του Σαν Μαρίνο.

Το μικρό αυτό κρατίδιο την ερχόμενη Παρασκευή θα φιλοξενήσει την Αγγλία για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με μοναδικό στόχο τη χαρά της συμμετοχής, όπως γινόταν παλιά στις εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό και οι παίκτες αγωνίζονταν για τη φανέλα.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μετράει για εμάς. Αν ήταν έτσι δεν θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση 15 ολόκληρα χρόνια», τονίζει ο Μάτσα, ο οποίος εργάζεται σε σχολείο ως καθηγητής φυσικής αγωγής και μετά από κάθε παιχνίδι ζητάει από τους αντιπάλους φανέλες τις οποίες και δανείζει στους μαθητές του.

«Οι μαθητές μου πάντα μου ζητούν φανέλες των αντίπαλων ομάδων όταν δίνουμε διεθνείς αγώνες στα προκριματικά και εγώ προσπαθώ να ικανοποιήσω αυτή τους την επιθυμία», αναφέρει ο Μάτσα.

Η Εθνική Ομάδα του Σαν Μαρίνο αγωνίζεται σε διεθνείς ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις από το 1986, μετρώντας μόλις μια νίκη σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στο Λιχτενστάιν. Συνήθως οι ήττες σε Προκριματικά Παγκοσμίων Κυπέλλων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων είναι αρκετά μεγάλης έκτασης, ωστόσο δύο φορές οι ισοπαλίες απέναντι σε Τουρκία και Λετονία πανηγυρίστηκαν μέχρι το πρωί!

Την ερχόμενη Παρασκευή απέναντι στην Αγγλία επιτυχία για το Σαν Μαρίνο θα αποτελέσει μία ήττα με σκορ μικρής έκτασης. Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που δουλεύουν ως λογιστές, υπάλληλοι τραπεζών και μπάρμεν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν παίκτες όπως ο Ρούνεϊ, ο Τζέραρντ, ο Λάμπαρντ και ο Κόουλ.

Μόνο ο 36χρονος επιθετικός Άντι Σέλβα έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο στη Βερόνα και όπως αναφέρει μία ήττα με αξιοπρεπές σκορ θα πρέπει να θεωρείται επίτευγμα. «Η Αγγλία είναι μία τεράστια ομάδα κι εμείς είμαστε απλά ερασιτέχνες. Η διαφορά είναι χαώδης ωστόσο εμείς κάνουμε όνειρο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να χάσουμε αξιοπρεπώς», επισημαίνει ο Σέλβα.

Την τελευταία φορά που το Σαν Μαρίνο φιλοξένησε την Αγγλία ήταν τον Νοέμβριο του 1993 και πάλι για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ντάβιντε Γκουαλτιέρι, που είχε δώσει το προσωρινό προβάδισμα απέναντι στα «Λιοντάρια» θυμάται ακόμα εκείνη τη στιγμή που «ζωγράφισε» την ερασιτεχνική του καριέρα: «Κάποιες φορές χαζεύω στο YouTube εκείνο το γκολ μου. Πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση», υπογραμμίζει ο Γκουαλτιέρι, ο οποίος σήμερα εργάζεται σε κατάστημα ηλεκτρονικών.

Ο Γκουαλτιέρι έχει ακόμα σπίτι του τη φανέλα του Στιούαρτ Πιρς, που ο ίδιος ο Άγγλος αμυντικός προσφέρθηκε να του δώσει μετά τη λήξη εκείνης της αναμέτρησης. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν την Παρασκευή και οι σημερινοί παίκτες του Σαν Μαρίνο, παίρνοντας τις φανέλες των σημερινών αστεριών της Εθνικής Αγγλίας. Το σίγουρο είναι όμως ότι για 90 λεπτά θα τα δώσουν όλα. Όχι για τη νίκη, αλλά για τη χαρά του ποδοσφαίρου!



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου