Δεν θέλουμε φασίστα στην ομάδα μας


Η πρόσληψη του Πάολο Ντι Κάνιο στην τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ μετά την απόλυση του Μάρτιν ΟʼΝιλ δίχασε τους φίλους της ομάδας. Μερίδα των οπαδών διαφώνησε κάθετα με την επιλογή όχι από τεχνικής άποψης, αλλά εξ αιτίας της φασιστικής ιδεολογίας του Ιταλού προπονητή, η οποία τον κάνει ανεπιθύμητο ανάμεσα σε διάφορους φίλους των «Μαυρόγατων».

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της Σάντερλαντ ότι συνεχίζει με τον Ντι Κάνιο στον πάγκο ήρθαν από τον αγγλικό Τύπο. Μπορεί σε παλαιότερες περιπτώσεις να έχουν «κάψει» τα δάχτυλά τους, ωστόσο αρκετοί δημοσιογράφοι με κείμενά τους στις εφημερίδες και σχόλια στο twitter κατέκριναν τον φασίστα Ντι Κάνιο και αυτή την κίνηση της διοίκησης της Σάντερλαντ.

Η απόφαση του μέλους της διοίκησης του συλλόγου Ντέιβιντ Μίλιμπαντ (αδελφού του αρχηγού των Εργατικών στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ) να παραιτηθεί λόγω της έλευσης του Ντι Κάνιο στην ομάδα ήταν άμεση. Πολλοί μπορεί να θεώρησαν την παραίτησή του ως ένα επικοινωνιακό τρικ για να κερδίσει πόντους πολιτικά, ωστόσο δεν παύει να ήταν και η ορθότερη.

Έπειτα από πολλές πιέσεις ο Ντι Κάνιο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνήθηκε κάθε χαρακτηρισμό του ως φασίστα και οπαδού του Μπενίτο Μουσολίνι προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα. Το παρελθόν του ωστόσο με τις συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς καθώς και ο ναζιστικός χαιρετισμός του όταν φορούσε τη φανέλα της Λάτσιο τον διαψεύδουν περίτρανα.

Αυτό το παρελθόν του δεν το έχει ξεχάσει ένα ποσοστό των οπαδών της Σάντερλαντ, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους προς τη διοίκηση του συλλόγου καθώς όπως τονίζουν δεν θέλουν έναν φασίστα στον πάγκο της ομάδας τους.

Η πόλη του Σάντερλαντ ήταν ανάμεσα σε εκείνες που κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χτυπήθηκαν από τις βόμβες των αεροπλάνων της ναζιστικής Γερμανίας, και το παραδοσιακά εργατικό background των ανθρώπων στη Βορειοανατολική Αγγλία δεν ξεχνά.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το πόσο αηδιασμένος και εξοργισμένος είμαι με την πρόσληψη του Πάολο Ντι Κάνιο ως νέου μάνατζερ της ομάδας μας. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου 267 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι χίλιοι τραυματίστηκαν εδώ στο Σάντερλαντ από τις βόμβες των ναζί», έγραψε ο Ρομπ Τζόνσον σε ιστοσελίδα οπαδικού περιοδικού της Σάντερλαντ.

Από τη μεριά του ένας άλλος οπαδός της ομάδας, ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, κάνει σκέψεις να μην πατήσει το πόδι του στο «Στάδιο του Φωτός» όσο ο Ντι Κάνιο θα βρίσκεται στον πάγκο του συλλόγου.

«Για πρώτη φορά στα σχεδόν 40 χρόνια στα οποία ακολουθώ την ομάδα αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να ακολουθώ πλέον από κοντά αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, όπως το έκανα μέχρι σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φυσικά ανάμεσα στους οπαδούς της Σάντερλαντ υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι μπορεί να διαφωνούν κάθετα πολιτικά με τον Ντι Κάνιο, ωστόσο αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά τα αγωνιστικά θέματα εντός των γραμμών του γηπέδου και πως η ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού. Ωστόσο η αντιφασιστική και αντιναζιστική φωνή των οπαδών ακούστηκε καθαρά.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου