Αγκαλιά με τους οπαδούς της ομάδας του!


Έχουμε συνηθίσει τους παίκτες να παρακολουθούν τις αναμετρήσεις των ομάδων τους από την ασφάλεια των επισήμων ή των μπουθ. Κυρίως στα ντέρμπι. Ο Κρεγκ Γκάρντνερ όμως διαφέρει. Παρακολούθησε το μεγάλο ντέρμπι της Νιούκαστλ με τη Σάντερλαντ από την πλευρά των εκτός έδρας οπαδών, γιορτάζοντας την επικράτηση των «Μαύρων Γάτων» από την κερκίδα. Μάλιστα, ταξίδεψε μαζί τους με το τρένο…

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που οι οπαδοί της ομάδας λατρεύουν, χωρίς ωστόσο να έχει προβεί σε πράξεις λατρείας προς το σύλλογο και βαρύγδουπες δηλώσεις περί αγάπης, δεσίματος κ.ο.κ. Τα χρήματα όμως δεν έχουν διαβρώσει το χαρακτήρα του και αυτό γίνεται αντιληπτό σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς του. Ο κόσμος νιώθει ότι είναι ένας από αυτούς και αυτός το απέδειξε στο πρόσφατο Tyne-Wear ντέρμπι, όπου η ομάδα του κέρδισε στο κλασικό ντέρμπι με τρία γκολ διαφορά για πρώτη φορά μετά το 1966!

Η ομάδα βρισκόταν μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Αγγλία, έπαιζε πέραν του γοήτρου και την επιβίωσή της. «Πρέπει να κερδίζουμε τα ματς και δεν ζητάμε από τους οπαδούς να βρεθούν πίσω μας. Πρέπει να σκάψουμε βαθύτερα μέσα μας, να πάρουμε μια νίκη για τους οπαδούς. Πρέπει να κάνουμε κάτι για τους οπαδούς. Εμείς φέραμε το σύλλογο σε αυτή τη θέση, εμείς πρέπει να κερδίσουμε και να τον βγάλουμε», τόνιζε λίγες μέρες πριν. Βγήκε μπροστά, όχι για να κάνει έκκληση στον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, αλλά για να υπογραμμίσει το χρέος των παικτών απέναντί τους.

Για το σπουδαίο ματς του St’ James’ ωστόσο, η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Ο 26χρονος μέσος πήρε την 10η κίτρινη κάρτα της σεζόν στο παιχνίδι με την Τσέλσι και έτσι δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω τιμωρίας. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος. Θα ταξίδευε στο Νιούκαστλ για να «φωνάξει με την καρδιά του», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Αποφάσισε μάλιστα να μην ταξιδέψει με το πούλμαν της ομάδας ή με αυτοκίνητο, αλλά να πάρει το τρένο μαζί με τους υπόλοιπους 3000 «Μάκεμ» που έκαναν το ταξίδι στη γειτονική πόλη!

Μαρτυρίες στο twitter από άλλους οπαδούς ανέφεραν ότι τραγουδούσε συνθήματα αγκαλιά με τον απλό κόσμο, ενώ κυκλοφόρησαν και video που τον δείχνουν στριμωγμένο σε μια γωνιά, με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη του! Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν επίσης φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαίρεται το ματς με το κασκόλ της ομάδας του περασμένο στο λαιμό.

«Να βρίσκομαι πάνω εκεί με τους οπαδούς και να τραγουδώ μαζί τους, απολαμβάνοντας την ατμοσφαίρα και στη συνέχεια να κατεβαίνω στα αποδυτήρια και να χαίρομαι την ατμόσφαιρα και εκεί. Ήμουν εκστασιασμένος που ήμουν με τους οπαδούς και μετά εκστασιασμένος που ήμουν με τους παίκτες.

Ήταν μια λαμπρή μέρα όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους στη Σάντερλαντ», τόνιζε μετά το ματς. Το κλίμα ήταν τεταμένο στις «Μαύρες Γάτες» λόγω της πρόσληψης του φασίστα Ντι Κάνιο στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο ο σύλλογος είναι πάνω από πρόσωπα και οι οπαδοί έκαναν το καθήκον τους. Μαζί και ο Γκάρντνερ, που έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα παίκτες που χαίρονται το ποδόσφαιρο και δεν το βλέπουν απλά ως μόνο ένα τρόπο για να βάλουν χρήματα στην άκρη…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου