Για την καλύτερη μετακίνηση των οπαδών!


Την ώρα που στην Ελλάδα οι μετακινήσεις οπαδών αποτελούν απαγορευμένη λέξη και τα ταξίδια όσων τα καταφέρνουν περνούν από χίλια κύματα, στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινάει διάλογος για το πως μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης και να διευκολυνθούν οι οπαδοί που ακολουθούν την ομάδα τους όπου κι αν παίζει…

Η Ομοσπονδία Οπαδών Ποδοσφαίρου (FSF) είναι «ένας δημοκρατικός οργανισμός που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των οπαδών και προωθεί τις απόψεις των φιλάθλων στην Αγγλία και την Ουαλία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή τους.

Η προστασία της ταυτότητας των συλλόγων τους, τα φτηνότερα εισιτήρια, η αναζήτηση κερκίδων όρθιων, αλλά με ασφάλεια, είναι κάποια από τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας, η οποία έχει ξεπεράσει τις 200.000 μέλη. Τα αντικείμενα με τα οποία ασχολούνται δεν περιορίζονται, αλλά αφορούν οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τα δικαιώματα του οπαδού, ακόμα και τις καταχρήσεις εξουσίας από τις αρχές. Συνεργάζεται με αντιρατσιστικούς οργανισμούς, την Supporters Direct που προωθεί τις ομάδες λαϊκής βάσεις και άλλες οργανώσεις, ενώ προσπαθεί να έχει επικοινωνία και με τις ομάδες.

Εσχάτως, ξεκίνησε τη συνεργασία της με την «Καμπάνια για καλύτερη μετακίνηση». Πρόκειται για μια ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία συνεχώς μάχεται για καλύτερη Μαζική Μετακίνηση, περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους και γενικώς προωθεί την μετακίνηση που βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινότητας και των πολιτών.

Οι δύο τους λοιπόν ένωσαν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες μετακίνησης των οπαδών, γλιτώνοντάς τους από περισσότερες ταλαιπωρίες. Πρώτη κίνηση της Ομοσπονδίας των Οπαδών και της Καμπάνιας ήταν να «τρέξουν» μία διαδικτυακή έρευνα προκειμένου. να διαπιστώσουν τους τρόπους που οι οπαδοί ταξιδεύουν στα εκτός έδρας ματς.

Όπως τονίζουν, στόχος τους είναι να κάνουν τις μετακινήσεις ευκολότερες, βοηθώντας τον κόσμο να πηγαίνει στον προορισμό τους φτηνότερα και πιο απλά. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν οι σύλλογοι, οι τοπικές αρχές και τα Μέσα Μαζικής Μεταφορές βοηθούν στις μετακινήσεις και αν μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους οπαδούς. Περιμένουν να συλλέξουν τις απόψεις και τις σκέψεις των οπαδών και έπειτα να ξεκινήσουν διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Κατανοούν, φυσικά, ότι οι οπαδοί δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής για να στοιβάζονται σαν κοπάδια, να «μαντρώνονται» και να πέφτουν θύματα της κατάχρησης εξουσίας των καλοθελητών των Αρχών. Κατανοούν, επίσης, ότι χωρίς εκτός έδρας οπαδούς, το παιχνίδι χάνει σημαντικό μέρος από την αίγλη και την ατμόσφαιρά του. Και προσπαθούν, σε συνεργασία με το σύλλογο και την τοπική κοινότητα, να τους διευκολύνουν.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου