Ο Ζακουανί και το χαμόγελο των παιδιών


Η αγωνιστική δράση για τον Κονγκολέζο αμυντικό της Πιτέρμπορο Γκαμπριέλ Ζακουανί δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο αφού τελικά η ομάδα υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ. Ο ίδιος πλέον σκέφτεται το νέο βήμα στην καριέρα του αφού πιθανότατα θα αποχωρήσει από τον σύλλογο. Ωστόσο πριν από αυτό οι προσπάθειές του θα επικεντρωθούν στη βοήθεια που θέλει να παρέχει σε παιδιά της Αφρικής.

Μαζί με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, τον Εμάνουελ Φρίμπονγκ, τον Φαμπρίς Μουάμπα και άλλους παίκτες διοργανώνουν ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Γουέμπλεϊ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το πρότζεκτ με την ονομασία iPAY2PLAY περιλαμβάνει μια αναμέτρηση μεταξύ ποδοσφαιριστών και μίας ομάδας φίλων του ποδοσφαίρου κάθε ηλικίας που έχουν τη δυνατότητα να παίξουν απέναντι σε επαγγελματίες.

Τα χρήματα προορίζονται για τη βοήθεια των παιδιών που υποφέρουν στην Γκάνα, όπου ο Ζακουανί μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή Πάπα Αγιεμάνγκ θα ταξιδέψουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Εκτός από τη χρηματική ενίσχυση που θα προσφέρουν, ο Ζακουανί έχει ήδη συγκεντρώσει έναν αριθμό ποδοσφαιρικών εμφανίσεων που ετοιμάζεται να χαρίσει στους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου στην Γκάνα.

«Έχω ήδη μαζέψει αρκετές φανέλες από την περσινή χρονιά, ενώ πολύ γενναιόδωροι άνθρωποι έχουν συγκεντρώσει πράγματα που δεν χρειάζονταν. Στην Γκάνα τα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία», ανέφερε ο Ζακουανί.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής εκτός από τη βοήθεια που θα δώσει σε αυτά τα παιδιά, θα προσπαθήσει να τους μάθει και τα μυστικά του ποδοσφαίρου δίνοντας τους μπάλες, καθώς όπως τονίζει δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δει αυτά τα παιδιά να χαμογελούν.

«Το πιο σημαντικό είναι να περάσουν καλά καθώς δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να βλέπεις παιδιά να χαμογελούν. Συνολικά το πρότζεκτ μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος προκειμένου να μαζέψουμε χρήματα για έναν καλό σκοπό και έτσι να βοηθήσουμε ευάλωτα κοινωνικά στρώματα».



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου