Ο Ρότζερς γράφει ιστορία


Το θέμα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο παραμένει taboo και οι ποδοσφαιριστές που είχαν την τόλμη να παραδεχτούν την προτίμησή τους στο ίδιο φύλο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο 25χρονος διεθνής με την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ παραδέχτηκε δημόσια πριν 3 μήνες ότι είναι ομοφυλόφιλος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση.

Σύσσωμος ο κόσμος του ποδοσφαίρου έσπευσε να στηρίξει την απόφασή του να αποκαλυφθεί, ενώ αρκετοί από αυτούς εξέφρασαν τη θλίψη τους για το γεγονός ότι ένα ανερχόμενο αστέρι έβαλε γι` αυτόν τον λόγο πρόωρο τέλος στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του.

Παρόλα αυτά, μερικούς μήνες αργότερα, έρχεται μία στιγμή που μπορεί να αποδειχθεί ιστορικής σημασίας για το ποδόσφαιρο.

Ο Ρότζερς αποφάσισε ότι η αγάπη του για το άθλημα είναι μεγαλύτερη από τον φόβο μιας ενδεχόμενης κατακραυγής και βρήκε σύμμαχο σε αυτή του την προσπάθεια.

Ο παίκτης συμφώνησε με τους LA Galaxy, με τους οποίους έκανε προπονήσεις κι έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος παίκτης που επιστρέφει στο άθλημα έχοντας αποκαλύψει το «μυστικό» του και ο μοναδικός στο MLS.

Αφορμή για την αλλαγή της στάσης του αποτέλεσε η ομιλία που έδωσε σε περίπου 500 παιδιά κατά τη διάρκεια του NIKE Br True LGBT Youth Forum στο Πόρτλαντ τον προηγούμενο μήνα, με τα μέλη της Κοινότητας των Λεσβιών, Gay, Bisexual και Τρανσέξουαλ να προσπαθούν να σπάσουν τα taboo.

Τα λόγια του στη USA Today είναι χαρακτηριστικά κι ελπίζουμε να εμπνεύσουν πολλούς συναδέλφους του που διστάζουν να… απελευθερωθούν, όπως είχε πει ο ίδιος όταν μίλησε ανοιχτά για το θέμα:

«Πραγματικά ένιωσα τόσο δειλός. Αυτά τα παιδιά στηρίζονται στα πόδια τους και μιλούν ανοιχτά για όλα αλλάζοντας τον κόσμο κι εγώ είμαι 25 ετών κι έχω το βήμα και τη φωνή να γίνω πρότυπο. Πόσο δειλός ήμουν που δεν το είχα κάνει νωρίτερα;».

Το βράδυ της Κυριακής, ο Ρότζερς πέρασε αλλαγή στη νίκη της ομάδας του με 4-0 επί των Seattle Sounders κι αγωνίστηκε για 13 λεπτά. Το κοινό τον υποδέχθηκε με ένα ζεστό standing ovation σε μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου