Το σήμα έχει τη δική του ιστορία


Η σημερινή μόδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θέλει τους συλλόγους να προχωρούν σε μία ανανέωση των σημάτων τους, στην προσπάθειά τους να τα μετατρέψουν σε πιο μοντέρνα και εμπορικά. Οι οπαδοί ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις αντιδρούν καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο αλλοιώνει την ιστορία της ομάδας που υποστηρίζουν.

Στην Αγγλία τελευταία αρκετές είναι οι περιπτώσεις ομάδων που προέβησαν σε μία τέτοια κίνηση βρίσκοντας αρνητικούς τους ίδιους τους οπαδούς τους. Πρόσφατα η Κάρντιφ αποτέλεσε το πιο τρανό παράδειγμα με τους ιδιοκτήτες της να αλλάζουν ακόμη και τα χρώματα του συλλόγου!

Τη βδομάδα που διανύουμε ήταν η σειρά των οπαδών της Έβερτον να φανερώσουν τη δυσαρέσκειά τους στη διοίκηση του συλλόγου μετά την απόφαση που πάρθηκε προκειμένου το σήμα των «Ζαχαρωτών» να εκσυγχρονιστεί.

Στα πλαίσια αυτά το λατινικό ρητό που στόλιζε το σήμα της Έβερτον στο σήμα της με την επιγραφή «Nil Satis Nisi Optimum» που μεταφράζεται ως «μόνο ο καλύτερος είναι ο πραγματικά καλός» αφαιρέθηκε με το σήμα να παίρνει μια πιο μοντέρνα μορφή, κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό από τους φίλους των μπλε του Λίβερπουλ.

Περισσότεροι από 22,000 οπαδοί της Έβερτον μέσα σε μερικές ώρες υπέγραψαν στο διαδίκτυο τάσσοντας τους εαυτούς τους κατά της συγκεκριμένης απόφασης, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους και προτρέποντας όλους τους οπαδούς του συλλόγου να μην αγοράζουν κανένα προϊόν της ομάδας με το νέο σήμα.

«Απαράδεκτο», «γελοίο», «κακόγουστο», είναι μερικά από τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποίησαν οι οπαδοί της Έβερτον στο διαδίκτυο χαρακτηρίζοντας το νέο σήμα, ενώ χαρακτηριστικά μία φίλη της ομάδας τόνισε πως «ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου αποτελεί πλέον παρελθόν κι αυτό αποτελεί ντροπή».

Αρχικά οι άνθρωποι της ομάδας υπεραμύνθηκαν αυτήν τους την απόφαση θεωρώντας ότι το σήμα απέκτησε ένα μοντέρνο στυλ. Ωστόσο μετά τις τεράστιες αντιδράσεις των οπαδών αποφάσισαν να ζητήσουν συγγνώμη τονίζοντας πως θα έπρεπε να συζητήσουν το θέμα μαζί τους από τη στιγμή που το σήμα αποτελεί κάτι ξεχωριστό γιʼ αυτούς και την Έβερτον.

Μια μεγάλη μερίδα των Εβερτόνιανς όμως δεν φαίνεται να καλύπτεται από την αλλαγή στάση της διοίκησης και σκοπεύει να διατηρήσει το εμπάργκο στα νέα προϊόντα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως δεν χειραγωγούνται και πως τα πιο σημαντικά θεμέλια οποιουδήποτε συλλόγου είναι η ιστορία και οι οπαδοί του.




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου