Ιερισσός: Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ!


Συναυλία διοργανώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Ιερισσό από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και την καταστροφή της περιοχής.

«Η συναυλία αυτή δεν πραγματοποιείται μόνο για να θυμίσει την καταστροφή του Κακκάβου, αλλά και για να θυμίσει σε όλους μας την καταστροφή της δικαιοσύνης. Δύο συμπολίτες μας συνεχίζουν να είναι προφυλακισμένοι με πολιτική εντολή, κι όπως δηλώνουν οι δικηγόροι τους, κατασκευασμένες κατηγορίες», αναφέρεται στο παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Στην συναυλία συμμετείχαν οι Γιάννης Αγγελάκας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Σοφία Γεωργαντζή, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Παύλος Παυλίδης και οι B- Movies. (* Η συμμετοχή των Active Member στη συναυλία ακυρώθηκε λόγω προσωπικού προβλήματος τους συγκροτήματος).




«Στην Ελλάδα του 2013…
  • … οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν καταδρομικά σε σπίτια τα ξημερώματα, παραβιάζοντας πόρτες και συλλαμβάνοντας πολίτες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.
  • … κατασκευάζονται ένοχοι με σκοπό, όχι την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την ενοχοποίηση και καταστολή ενός δυναμικού κοινωνικού κινήματος.
  • … ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και οι φυσικοί πόροι σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους.
  • … οι «επενδύσεις» προωθούνται με κάθε κόστος: καταστροφή του περιβάλλοντος, βιασμός της αλήθειας, καταστρατήγηση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη καταστολή, στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, και στην κρατική τρομοκρατία, απαντάμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ. Γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο που να αξίζει να ακουμπήσουμε πάνω του».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΑΣ!





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου