Η πιο παράξενη λίμνη του κόσμου με τα χιλιάδες νησιά


To Κεϊμπου Λαγιάο, το μοναδικό πλωτό πάρκο στον κόσμο εκτάσεως 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως και άλλες χιλιάδες μικρά νησάκια βρίσκονται όχι σε κάποια από τις μεγάλες ανοιχτές θάλασσες αλλά στη λίμνη Λόκτακ στη βορειοανατολική Ινδία.

Η συγκεκριμένη λίμνη, γλυκού νερού, θεωρείται μοναδική καθώς μέσα σε αυτή υπάρχουν πολλά πλωτά νησιά και νησίδες. Τα σχήματά τους πολλά και διάφορα. Ωστόσο, κυρίαρχο είναι αυτό του στεφανιού.

Τα νησιά αυτά και οι νησίδες, στην ουσία είναι μάζες βλάστησης που έχουν στερεοποιηθεί δημιουργώντας ένα μοναδικό βιότοπο στον οποίο ζουν πάνω από 233 υδρόβια φυτά, περισσότερα από 100 είδη πουλιών και 425 είδη ζώων.

Πέρα από όλα αυτά η λίμνη Λόκτακ συμβάλει στην ανάπτυξη της Ινδίας. Αποτελεί πηγή παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας, άρδευσης και πόσιμου νερού, ενώ πολλοί είναι οι ντόπιου που εργάζονται ως ψαράδες σεα αυτοί. Φυσικά, λόγω της ιδιομορφίας της αποτελεί και πόλο έλξης για εκατομμύρια τουριστών...





















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου