Ένα Doodle για την Ελλάδα!


Στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.Η ζωγραφιά ανήκει στον Αστέριο Ρέυνικ, μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «Doodle 4 Google». 

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η επιλογή της θάλασσας ως βασικού θέματος της σύνθεσης παρά το γεγονός πως η συμμετοχή έρχεται από μια κατ' εξοχήν ορεινή κωμόπολη του νομού Πιερίας. Η ελληνική σημαία και ο σταυρός της ορθοδοξίας είναι τα άλλα δύο στοιχεία της σύνθεσης που σε συνδυασμό με τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα και τη μικρή βαρκούλα δημιουργούν μια εικόνα, που ταξιδεύει τον θεατή σε μια άλλη Ελλάδα, βγαλμένη από το μακρινό παρελθόν μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού παιδιού.

Το «Doodle 4 Google» ήταν ένας ανοιχτός διαγωνισμός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών και είχε ως θέμα «η Ελλάδα μου». Απώτερος στόχος ήταν η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της φαντασίας σε μια χώρα, η οποία πασχίζει να βγει από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της.

Το doodle θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει την άποψη του συμμετέχοντος για την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Φεβρουάριου 2013 και η υποβολή των συμμετοχών έληξε στις 29 Μαρτίου 2013. Κάθε σχολείο είχε δικαίωμα υποβολής μέχρι έξι Doodles.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου