Ο Πικέ και το ποδόσφαιρο της κοινωνικοποίησης


Μπορεί η Βραζιλία να είναι έτοιμη να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου το καλοκαίρι και να γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί ασφαλές δείγμα για την κατάσταση που επικρατεί. Πολλά παιδιά πεινάνε, ζουν σε παραγκουπόλεις και καταφεύγουν στην εγκληματικότητα για να επιβιώσουν. Εξού και οι μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Η περιοχή της Κουρικίκα στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μία από τις πλέον κακόφημες συνοικίες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, όπου οι παραπάνω εικόνες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Όμως τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα Vencer (δηλαδή νίκη στα πορτογαλικά) υπό την επίβλεψη τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να ανοίξουν ένα καινούργιο παράθυρο στις ζωές τους μέσω του ποδοσφαίρου.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος που λατρεύεται όσο τίποτα άλλο στη Βραζιλία και παράλληλα λαμβάνουν εκπαίδευση και κοινωνικοποιούνται.

Στο περιθώριο των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ισπανίας για το Confederations Cup που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βραζιλία, ένα χρόνο ακριβώς πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ζεράρ Πικέ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του προγράμματος Vencer και συμμετείχε μαζί με τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε ποδοσφαιρικές ασκήσεις που προάγουν την ομαδικότητα.

«Είναι εξαιρετικό που όλοι σας θέλετε να γίνετε ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Πικέ μιλώντας στα παιδιά του προγράμματος και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Λίγοι καταφέρνουν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, συνεπώς θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο και στο διάβασμα ώστε να έχετε τα απαραίτητα εφόδια στη ζωή σας», είπε ο Πικέ, ο οποίος άνοιξε διάλογο και με τα παιδιά απαντώντας στις ερωτήσεις τους και ακούγοντας τους προβληματισμούς τους.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου