Ποδοβόλεϊ κατά του ρατσισμού


Το Μαϊάμι αποτελεί για πολλούς ποδοσφαιριστές ιδανικό τόπο διακοπών. Ο λόγος που βρέθηκαν όμως το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην νοτιοανατολική Φλόριντα δεν είχε να κάνει με διακοπές. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν στο Λούμνους Παρκ για να δώσουν έναν αγώνα ποδοβόλεϊ με σκοπό να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Μεταξύ άλλων, το υπεραντλαντικό ταξίδι έκανε και ο Ζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν Μονάχου. «Δεν έχω παίξει ποτέ, αλλά μέχρι στιγμής είμαι σίγουρος ότι θα έχει πλάκα», δήλωνε, όντας σε εξαιρετική διάθεση. Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου ήταν ξεκάθαρος για τα κρούσματα ρατσισμού: «Φτάνει πια!».

Το παρών έδωσαν αρκετοί γνωστοί παίκτες, όπως ο Κουίνσι, που τον γνωρίσαμε από τον Παναθηναϊκό, ο Ολλανδός Ορλάντο Ένχελαρ, ο Αλεξάντερ Μάιερ, ο Ογκούτσι Ονιέγου της Μάλαγα, ο συμπαίκτης του στην Εθνική ΗΠΑ Φαμπιάν Τζόνσον και άλλοι. Από το τουρνουά πέρασε και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με καπελάκι των Χιτ, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση για τον τρόπο που το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική αλλαγή. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει κάνει πολλά στη χώρα του.

Το τουρνουά ήταν διήμερο και η είσοδος ήταν ελεύθερη, έτσι ώστε το μήνυμα κατά του ρατσισμού να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες! «Είναι ένα καλό βήμα για να δείξουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον», τόνισε ο Μπόατενγκ, ο οποίος φέτος είδε τον αδερφό του να πέφτε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Ο Άνταμ Ντέιβιντ, διευθυντής του οργανισμού «Ποδόσφαιρο χωρίς σύνορα», που διοργάνωσε το διήμερο τουρνουά, τόνισε: «Ο ρατσισμός στον κόσμο του ποδοσφαίρου δυστυχώς είναι πολύ αληθινός και αυτή τη βδομάδα στοχεύουμε στο να ενημερώσουμε για το πρόβλημα, θυμίζοντας παράλληλα στους φίλαθλους την ομορφιά του αθλήματος και να τους φέρουμε κοντά στους αγαπημένους τους παίκτες».

«Ο στόχος του event είναι πολύ κοντά στην καρδιά και την αποστολή μου. Να υψώσουμε ανάστημα κατά του ρατσισμού, κατά της άγνοιας και των διακρίσεων στο αγαπημένο μας σπορ», είπε από την πλευρά του ο Τζέφρι Γουέμπ, επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Το τουρνουά ήρθε ως επιστέγασμα μιας χρονιάς με αρκετά σημεία αναφοράς στη μάχη κατά του ρατσισμού, όπως τόνιζαν και οι διοργανωτές. Από την επίθεση στον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, αδερφό του Ζερόμ, της Μίλαν και την αποχώρησή του από το γήπεδο, μέχρι τους νέους κανονισμούς για αυστηρότερες τιμωρίες που πέρασαν σε ποσοστό 99% από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και προβλέπουν μέχρι και υποβιβασμούς και αποκλεισμούς από τουρνουά. Οι παίκτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι στην προοπτική της διοργάνωσης παιχνιδιών κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο. Οφείλουν να πάρουν και οι ίδιοι ξεκάθαρη θέση στη μάχη κατά των διακρίσεων!







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου