Η προσφορά της Μπάγερν στην κοινότητα


Η Μπάγερν γέμισε χαρά τους φίλους της τη φετινή σεζόν μετά από το τρεμπλ που κατέκτησε. Η ονειρική αυτή χρονιά στην περιοχή της Βαυαρίας όμως δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μετά και τις τελευταίες φοβερές πλημμύρες στην περιοχή.


Η μεγάλη βροχόπτωση που διήρκησε για αρκετές μέρες έμελλε να είναι καταστροφική για πολλούς κατοίκους της περιοχής της Βαυαρίας, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε μερικές μόνο ώρες από τα ορμητικά νερά.

Αρκετοί από τους πληγέντες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ολοσχερώς και αυτό ευαισθητοποίησε την Μπάγερν προκειμένου να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους προσφέρει μία βοήθεια μαζεύοντας χρήματα για την ενίσχυση όσων επλήγησαν.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Καρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πήρε την πρωτοβουλία η Μπάγερν να δώσει έναν φιλικό αγώνα με ομάδα επίλεκτων από την περιοχή και τα έσοδα να πάνε σε ένα κοινό ταμείο για την ενίσχυση των ανθρώπων.

Με αυτόν τον τρόπο η Μπάγερν δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και παράλληλα ανταποδίδει την υποστήριξη που έλαβε από το κοινό της Βαυαρίας τη φετινή χρονιά για να φτάσει στην κατάκτηση του τρεμπλ, κάτι στο οποίο στάθηκε και στις δηλώσεις του ο Ρουμενίγκε:

«Η ομάδα μας πήρε τόσα πολλά από την υποστήριξη των ανθρώπων στη Βαυαρία της τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Μετά από τις δραματικές εικόνες από τις πλημύρες στην περιοχή, τώρα ελπίζουμε να δώσουμε κάτι πίσω σε αυτούς τους ανθρώπους, μαζεύοντας κάποια χρήματα από αυτό το παιχνίδι και δίνοντας τα στα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη μετά από αυτήν την καταστροφή», ήταν τα λόγια του Ρουμενίγκε.

Η πράξη αυτή της Μπάγερν δείχνει για ακόμη μια φορά τον κοινωνικό χαρακτήρα που μπορεί να πάρει το ποδόσφαιρο και κυρίως τον στενό δεσμό που μπορεί να έχει ένας σύλλογος με την τοπική κοινωνία. Η υποστήριξη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αμοιβαία…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου