Χτίζοντας σχολεία με τη Γουίκομπ στην Κένυα


Ο μέσος της Γουίκομπ, Ματ Μπλούμφιλντ παρότι η σεζόν έχει τελειώσει δεν πήγε διακοπές. Προτίμησε να πάρει μια πρωτοβουλία μαζί με τον σύλλογο όπου αγωνίζεται προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της Αφρικής. Έτσι ταξίδεψε ως την Κένυα ώστε να στείλει το δικό του μήνυμα για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός κοινωνικής δράσης.

Μαζί με άλλους δέκα εθελοντές από την ομάδα της Γουίκομπ βρέθηκαν στην περιοχή Νακούρου της Κένυας όπου όλοι μαζί έβαλαν το δικό τους χέρι για να κατασκευάσουν σχολεία για τα παιδιά της περιοχής!

Στις επτά μέρες που παρέμειναν εκεί έχτισαν σχολεία, παίξανε ποδόσφαιρο με τα μικρά παιδιά, βοήθησαν στα προγράμματα διδασκαλίας τους, μαγείρεψαν και μίλησαν με τους ανθρώπους εκεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ακούγοντας τις ανάγκες τις οποίες χρειάζονται.

Το συγκεκριμένο ταξίδι είχε προγραμματιστεί εδώ και ένα χρόνο πριν με την αγγλική ομάδα να καλεί όλους όσους το επιθυμούν να δώσουν ό,τι χρήματα μπορούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των εργασιών στην περιοχή της Κένυας.

Η συμμετοχή ήταν αρκετά ενθαρρυντική με τον Μπλούμφιλντ και τους ανθρώπους της Γουίκομπ να χαρίζουν ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά στην Κένυα και μία μεγάλη τόνωση αυτοπεποίθησης στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί στους οποίους και έδειξαν ότι δεν είναι ξεχασμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία.

Το παράδειγμα της πρωτοβουλίας της Γουίκομπ έδειξε ότι ακόμη και μικροί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες και το ποδόσφαιρο να αγκαλιάσει την κοινωνία, εν αντιθέσει με τα ακριβά συμβόλαια και το μάρκεντινγκ του σήμερα που ξεθωριάζουν το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου