Maradona: Ενα αφιέρωμα του Εμίρ Κουστουρίτσα στον μάγο της μπάλας


Δείτε το ντοκιμαντέρ του Εμίρ Κουστουρίτσα για τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή τον Diego Armando Maradona έναν απο τους καλύτερους παίκτες της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από τον ίσως μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Έναν αρκετά αλλοπρόσαλλο άνθρωπο τον Diego Armando Maradona. Ο Εμίλ Κουστουρίτσα μας παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ το οποίο πραγματικά αξίζει να δείτε, αφού δεν επικεντρώνεται μόνο στα όσα πέτυχε εντός γηπέδων ο Μαραντόνα.

Μας δείχνει και τις διάφορες πτυχές του ανθρώπου Ντιέγκο, τις τύψεις του για το λάθος με την κοκαΐνη και τα όσα ‘έχασε’ λόγω των ναρκωτικών, τις πολιτικές του απόψεις, τη σχέση του με την Κούβα και τον Φιντέλ Κάστρο, την απέχθεια που έχει απέναντι στους Άγγλους και τους Αμερικανούς, το πώς ο ίδιος ερμηνεύει το περίφημο ‘Χέρι του Θεού’ και το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στο να βγει από το αδιέξοδο των ναρκωτικών η γυναίκα του Κλαούντια. Για όσους από εσάς αγαπάτε το ποδόσφαιρο και τον “Θεό της μπάλας” Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, το ντοκιμαντέρ αυτό θα σας συγκινήσει.

Δεν είναι απλά η ιστορία του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που έχουμε δει μέχρι τώρα αλλά επίσης η ιστορία της Λατινικής Αμερικής εναντίων των Η.Π.Α και της Γιουγκοσλαβίας εναντίων του ΝΑΤΟ. Με όλα τα πιο πάνω ο Κουστουρίτσα δίνει μηνύματα τα οποία ποτέ δεν θα περίμενε κανείς να πάρει μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ.


Δειτε το ντοκιμαντέρ








ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ

 2



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου