Η μεγαλύτερη σφηκoφωλιά που είδατε ποτέ!


Ο Jonathan Simkins είναι ειδικός εντομολόγος, με πτυχίο στην εντομολογία από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ενώ έχει ασχοληθεί με τα έντομα για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ταξιδεύει σε όλη την Φλόριντα για να μελετήσει τις μέλισσες, τις σφήκες και άλλα έντομα, ενώ πρόσφατα αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του στην Τάμτα της νότιας Φλόριντα: Βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη μεγαλύτερη φωλιά εντόμων στον κόσμο.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη φωλιά, μοιάζει προϊστορική κατασκευή», είπε ο Simkins. Πρόκειται για μια τεράστια φωλιά σφηκών, ύψους περίπου 2,5 μέτρων και πλάτους 8, που μπορεί να περιέχει πάνω από 1 εκατομμύριο έντομα. «Συνήθως μια μεγάλη φωλιά σφηκών περιέχει 1.000 έως 5.000 έντομα», συμπληρώνει.




Δείτε το βίντεο με τη μεγαλύτερη σφηκoφωλιά:
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου