Το πρώτο ελικόπτερο με μηχανή έναν άνθρωπο


Αυτή η αιώνια επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, με όσο το δυνατόν λιγότερη μηχανική βοήθεια, παραμένει τροφή για σκέψη και υλικό για νέες εφευρέσεις. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και την κινητήρια δύναμη δύο Καναδών που κατάφεραν να κερδίσουν μία πρόκληση δεκαετιών. Παρουσίασαν το πρώτο ελικόπτερο που πετάει χάρη στον «οδηγό» του που κάνει πετάλι.

Οι σχεδιαστές του κέρδισαν 192.000 δολάρια, καθώς κατέκτησαν το τρόπαιο Σικορζί, όπως είχε ονομαστεί το 1980 η συγκεκριμένη πρόκληση. Στην παρουσίαση, το πρωτότυπο ελικόπτερό τους ανυψώθηκε σε ύψος 3,3 μέτρων από το έδαφος και έκανε «πτήση» 64 δευτερολέπτων.

To «Ατλας» όπως ονομάζεται ελέγχεται κάνοντας πετάλι που γυρίζει τους τέσσερις τεράστιους «έλικες» του ελικοπτέρου. Η δοκιμή έγινε τον Ιούνιο, σε ένα κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά χρειάστηκε ένας μήνας για να επιβεβαιωθεί το επίτευγμα των δύο Καναδών φοιτητών από την Αμερικανική Ενωση Ελικοπτέρων, που είχε θεσμοθετήσει το διαγωνισμό.


Δειτε το βιντεο:





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου