Όταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκοψε τον Μαραντόνα!


Τη δεκαετία του ’70, ο προπονητής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Χάρι Άσλαμ, ανακάλυψε σε ένα ταξίδι του στην Αργεντινή έναν 17χρονο που συμπεριφερόταν στην μπάλα με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους. Αμέσως κανόνισε συμφωνία…

Θα μπορούσε ο Ντιεγίτο να κάνει καριέρα στην Αγγλία και να κάνει στη Σέφιλντ ό,τι έκανε με τη Νάπολι; Υποθετική ερώτηση, η οποία δεν θα απαντηθεί ποτέ. Κι αυτό γιατί η μεταγραφή τους στους «Blades» κόλλησε στο οικονομικό! Τουλάχιστον έτσι αποκαλύπτει η αγγλική Guardian! Σε στήλη που διαθέτει στην ιστοσελίδα της, όπου ο κάθε αναγνώστης μπορεί να κάνει την ερώτησή του, εμφανίστηκε κάποιος που αναρωτήθηκε αν ο Ντιέγο είχε δοκιμαστεί από την Ίπσουιτς και είχε απορριφθεί.

Ο ρεπόρτερ απάντησε ότι η πληροφορία ήταν λανθασμένη. Παρότι αρκετοί σημαντικοί παίκτες είχαν «κοπεί» από την Ίπσουιτς, όπως ο Ρουντ Γκούλιτ που θεωρήθηκε απείθαρχος και ο Πολ Γκασκόιν που κρίθηκε υπέρβαρος, η αγγλική ομάδα που είχε εμπλοκή με την Μαραντόνα ήταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στα τέλη της δεκαετίας του 1970!.

Ο μακαρίτης Χάρι Χάσλαμ, που έκατσε στον πάγκο των Blades από το 1978 μέχρι το 1980, ανακάλυψε τον Μαραντόνα σε ηλικία 17 ετών, όταν ακόμα έπαιζε στην Αργεντίνος Τζούνιορς. Αμέσως κατάλαβε ότι ο εν λόγω πιτσιρικάς έχει κάτι ξεχωριστό. Ο τρόπος που αντιλαμβανόταν το παιχνίδι, που χειριζόταν και κλοτσούσε την μπάλα ήταν ξεχωριστός. Τόσο μεγάλη εντύπωση του έκανε, ώστε ήταν βέβαιος. Αμέσως έκανε τις απαραίτητες επαφές και τον έκλεισε για 200.000 λίρες!

Πολλές φορές όμως, η ιστορία αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Έτσι, οι διοικούντες τον σύλλογο, ο οποίος τότε έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία, θεώρησαν ότι δεν πρέπει να δώσουν τα χρήματα για τον πιτσιρικά. «Έκοψαν» λοιπόν τα φτερά του Χάσλαμ, ο οποίος τελικά απέκτησε τον Άλεξ Σαμπέγια από τη Ρίβερ Πλέιτ με 160.000.

Ο Σαμπέγια δεν κατάφερε να σταματήσει την ομάδα από την πτώση στην τρίτη κατηγορία και το 1980 πωλήθηκε στη Λιντς για 400.000 λίρες. Στη συνέχεια, η ομάδα έπεσε στην τέταρτη κατηγορία. Αν είχε έρθει ο Ντιέγο, ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αν και το «χερί του Θεού» θα… πονούσε περισσότερο αν ο παίκτης έκανε καριέρα στο Νησί!



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου