Γκόρντον Γκάθρι: Ολη του η ζωή μια ομάδα…


Ο 82χρονος Γκόρντον Γκάθρι πήγε ως ποδοσφαιριστής στη Ντέρμπι Κάουντι το 1968. Ελάχιστοι θα περίμεναν το 2013 να βρίσκεται ακόμα στο σύλλογο και να χαρίσει το όνομά του σε κερκίδα του Pride Park…

«Πιστός στρατιώτης του συλλόγου». Μία έκφραση που έχουμε ακούσει συχνά για ανθρώπους που δουλεύουν σε μια ομάδα από διαφορετικά πόστα για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πάντα εκεί όταν ο σύλλογος τους χρειαστεί. Ο Γκάθρι, όμως, αποτελεί τον… στρατηγό τους! Όντας στα «Κριάρια» από το 1968, έχει δουλέψει με 23 διαφορετικούς προπονητές από διαφορετικά πόστα.

Έχει παίξει μπάλα, έχει προπονήσει, έχει κάνει τον φυσικοθεραπευτή, τον φροντιστή. Φυσικά, ήταν στην θρυλική ομάδα του Μπράιαν Κλαφ στα 70ς, όταν ο σύλλογος κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα. Στα 82 του παραμένει στο σύλλογο βοηθώντας όπου χρειαστεί. Και η Ντέρμπι αποφάσισε να τον τιμήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας το όνομά του στη νοτιοδυτική γωνία του Prid Park.

Τον Μάιο που μας πέρασε, 0 82χρονος έκανε ξανά την εμφάνισή του στο γήπεδο της ομάδας στο παιχνίδι με τη Μίλγουολ. μετά από μία περίοδο ανάρρωσης. Άλλωστε, δεν είναι πλέον κανένας πιτσιρικάς! Ο κόσμος του χάρισε ένα ζεστό στάντινγκ οβέισιον στο 82′ της αναμέτρησης, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Νάιτζελ Κλαφ, γιος του θρυλικού Μπράιαν, δήλωσε ότι η επανεμφάνισή του ήταν τόσο καλή για το σύλλογο, όσο και οι τρεις βαθμοί απέναντι στους Λονδρέζους. «Είναι πολύ ωραίο που έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια η αξία του αναγνωρίστηκε έτσι», δήλωσε ο τεχνικός των Ραμς για την απόφαση να δοθεί το όνομά του στην κερκίδα.

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μεγαλύτερη διάκρισή του. Το 2009, ο Γκάθρι παρασημοφορήθηκε για την προσφορά του στο σύλλογο, παίρνοντας το έμβλημα του τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας .Ο Κλαφ είχε και τότε κληθεί να σχολιάσει τον απίστευτο Γκάθρι, με τις δηλώσεις να έχουν πολύ ενδιαφέρον.

«Βλέπουμε συχνά άτομα υψηλού προφίλ να παίρνουν αυτά τα βραβεία στον αθλητισμό, αλλά νομίζω ότι είναι εξίσου σημαντικό για τα άτομα που δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, όπως ο Γκορντον, να αναγνωρίζονται τα επιτεύγματά τους. Κάθε μέρα είναι εδώ, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό πρώτα στην Ντέρμπι και μετά στο ποδόσφαιρο. Παίκτες πάνε και έρχονται, αλλά ο Γκόρντον είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Στης χαμηλότερες κατηγορίες βρίσκεις πολύ κόσμο που υπάρχει σε συλλόγους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά αυτό είναι αρκετά σπάνιο σε υψηλ΄’οτερο επίπεδο. Ο Γκόρντον έχει ακούσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν θα ακούσεις κάποιον να πει “Ο Γκόρντον μου είπε αυτό”, κάτι που δείχνει ότι είναι και μοντέλο όσον αφορά την εχεμύθεια», είχε τονίσει τότε ο manager της Ντέρμπι. Είναι δεδομένο ότι τέτοια ανιδιοτελής αγάπη για έναν σύλλογο σπάνια συναντά κανείς στα εμπορευματοποιημένα μεγάλα κλαμπ.

«Η Ντέρμπι Κάουντι είναι η ζωή μου εδώ και πολύ καιρό και είναι απίστευτο να έχω μια κερκίδα με το όνομά μου. Είναι μεγάλη τιμή και είμαι πολύ υπερήφανος», αρκέστηκε να δηλώσει ο ίδιος. Μεγαλύτερο δώρο δεν θα μπορούσαν να του κάνουν…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου