Ο αγώνας που άδειασε ένα χωριό


Το εγχώριο Κύπελλο κάθε χώρας χαρακτηρίζεται πάντα ο «θεσμός των εκπλήξεων». Εκεί όλα μπορεί να συμβούν και δεν είναι λίγες οι φορές που ομάδες μικρότερης κατηγορίας έχουν καταφέρει να αφήσουν εκτός συνέχειας «μεγαθήρια» του πρωταθλήματος.

Η Ρέντεν δεν ήταν μία από αυτές. Η ομάδα της 4ης κατηγορίας δεν αποτέλεσε ιδιαίτερο εμπόδιο για τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία ξεπέρασε εύκολα την αντίστασή της στον πρώτο γύρο του DFB Pokal με 5-0 εκτός έδρας.

Παρόλα αυτά, από τις 15 Ιουνίου, όταν και η κληρωτίδα διασταύρωσε τις δύο ομάδες, κανείς στον μικρό σύλλογο δεν απογοητεύτηκε.

Από την αρχή, το ματς αντιμετωπίστηκε ως γιορτή που… άδειασε το μικρό χωριό της Κάτω Σαξωνίας.

Με πληθυσμό μόλις 1.800 κατοίκων, ο δήμαρχός του, Βίλχελμ Γκρέλε, δήλωσε ότι την ημέρα του αγώνα η περιοχή θα ερήμωνε: «Δεν ξέρω κανέναν που δεν θα πάει να δει το ματς. Θα γεμίσουν αρκετά πούλμαν».

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε πολλές ελπίδες «το κλίμα που επικρατεί είναι ευφορία. Ανατριχιάζεις και μόνο που το σκέφτεσαι. Όλος ο κόσμος το σκέφτεται σαν να του έπεσε το λαχείο».

Το μοναδικό που χάλασε τη γιορτή ήταν το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να παίξει στο γήπεδό της, το οποίο ήταν πολύ μικρό για να φιλοξενήσει μια τόσο δημοφιλή αναμέτρηση. Η χωρητικότητά του είναι μόλις 4.000 ατόμων κι αν ήθελαν να γίνει εκεί ο αγώνας θα έπρεπε να προστεθεί άλλη μία κερκίδα για… 15.000 άτομα και ένας πύργος φορητού φωτισμού.

Έτσι, λόγω του αυξημένου κόστους, αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει 55 χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Όστανμπρικ. Τα έσοδα της ομάδας από την αναμέτρηση υπολογίζονται στα 400.000 ευρώ και θα την βοηθήσουν σημαντικά.

Άλλωστε, η πλειονότητα των κατοίκων του χωριού είναι αγρότες, ενώ και οι παίκτες της ομάδας έχουν παράλληλα κι άλλο επάγγελμα κι έτσι οι προπονήσεις γίνονται αναγκαστικά το απόγευμα.

«Εκτός από τους φοιτητές, όλοι στην ομάδα εργάζονται οκτάωρο», λέει ο Κροάτης προπονητής της ομάδας, Πρέντραγκ Ούζελακ.

Παρά τη βαριά ήττα, όλοι έφυγαν από το γήπεδο χαμογελαστοί, αποδεικνύοντας ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πραγματικά γιορτή!


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου