Θιβετιανό Μαστίφ: Το ακριβότερο είδος σκύλου!


Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι μια αρχαία ράτσα σκύλου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους πλούσιους Κινέζους με τιμές που μορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο θρύλος λέει ότι ο Μάρκο Πόλο εντόπισε το είδος στα ταξίδια του και περιέγραψε το θιβετιανό Μαστίφ σαν «ψηλό όσο ένα γαϊδουράκι και με φωνή τόσο ισχυρή όσο αυτή ενός λιονταριού».

Το διπλό τρίχωμά του είναι μακρύ, ζεί σε ψυχρά κλίματα και βρέθηκαν σε μια ευρεία ποικιλία των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των στερεών μαύρο, μαύρο και το μαύρισμα, διάφορες αποχρώσεις του "κόκκινου" και μπλε-γκρι.

Το παλτό του ενός μαντρόσκυλο του Θιβέτ δεν έχει τη δυσάρεστη μυρωδιά σκύλου που επηρεάζει πολλές μεγάλες φυλές. Το τρίχωμα, ανεξάρτητα μήκους ή χρώματος, μπορεί να αποβάλλει βρωμιά και οσμές. Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά μαδάνε κάπως στη διάρκεια του έτους, υπάρχει γενικά μια μεγάλη πτώση τριχώματος στα τέλη του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη και μερικές φορές ένα άλλο, στα τέλη του καλοκαιριού ή το πρώιμο φθινόπωρο. Η στείρωση του σκύλου ή σκύλα μπορεί να επηρεάσει δραματικά το παλτό ως προς την υφή, την πυκνότητα.

Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που θα απαιτείται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει, επίσης, βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.












Δείτε τα βίντεο: 





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου