Ποδόσφαιρο και Αλληλεγγύη στην Πρέβεζα

Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο κοινωνικό εργαλείο, ένα μέσο έκφρασης αλληλεγγύης στην πράξη και παρότι στη σύγχρονη μορφή του ο συγκεκριμένος ρόλος του συχνά μένει στο περιθώριο, υπάρχουν παραδείγματα που τον θυμίζουν. Στην Πρέβεζα, τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια ομάδα για την οποία οι τίτλοι και οι διακρίσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όπως λέει και το όνομά της, βασικός της στόχος είναι να στείλει το μήνυμα ότι «ο αθλητισμός ενώνει, το ποδόσφαιρο ενώνει, η μπάλα είναι ανθρωπιά».

Πως ακριβώς όμως δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική οντότητα; Όπως αναφέρουν τα παιδιά στην διακήρυξή τους: “Η Κρίση έχει «χτυπήσει» για τα καλά ολόκληρη τη χώρα. Στην Πρέβεζα γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ιστοριών συμπολιτών μας που η ίδια η ζωή, τους έχει γυρίσει την πλάτη! Μια παρέα φίλων στην πόλη μας, ξεκινά μία ποδοσφαιρική συλλογικότητα που θα ονομάζεται Ποδοσφαιρική Οργάνωση Πρέβεζας «Η Αλληλεγγύη».

Η «Αλληλεγγύη» θα διοργανώνει αγώνες ποδοσφαίρου, με σκοπό να δώσει ένα χέρι βοηθείας σε πολίτες της Πρέβεζας, αλλά και σε συνανθρώπους μας που δε στάθηκαν τόσο τυχεροί στη ζωή τους. Οι «παίκτες» της θα δίνουν αγώνες για κοινωνικούς σκοπούς, στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει, το ποδόσφαιρο ενώνει, η μπάλα είναι ανθρωπιά.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι θα «ανοιχθεί» και στην κοινωνία της Πρέβεζας για να μαζικοποιηθεί, καθώς η αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι και αγάπη για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η «Αλληλεγγύη» θα δίνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί… Γιατί το ποδόσφαιρο είναι μια θρησκεία χωρίς απίστους…”


Η δράση της παιδιών έχει ήδη ξεκινήσει. Το απόγευμα της Κυριακής (18/08) στο γήπεδο του Μύτικα έδωσαν φιλική αναμέτρηση με την ομάδα παλαιμάχων του Α.Ο Μύτικα. Στόχος ήταν η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του τρίχρονου Κωνσταντίνου, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη απέναντι στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετωπίζει. Με την ομάδα της «Αλληλεγγύης» αγωνίστηκε και η Σουηδή Κιμ Μπελάντερ, η οποία στη χώρα της παίζει μπάλα και έδειξε ότι στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν διακρίσεις!

Μιλώντας στην κάμερα του http://www.atpreveza.gr, ο αρχηγός της «Αλληλεγγύης», Πάνος Καραμούτσιος, ανέφερε: «Ήταν μια σημαντική εκδήλωση και από ότι είδα είχε και κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις εποχές να γίνονται τέτοιες δράσεις και στο ποδόσφαιρο και σε άλλους τομείς. Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλο κοινωνικό γεγονός, Πιστεύω ότι μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να προσπαθήσει να βοηθήσει. Ίσως δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, αλλά μπορεί να βοηθήσει το λαό να συσπειρωθεί. Όλος ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια».

Εκ μέρους των παλαιμάχων παικτών του ΑΟ Μύτικα, ο Γιάννης Ντίτσος είπε: «Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλη η τοπική κοινότητα και όλος ο κόσμος, να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας. Πρέπει να βοηθηθεί το παιδί γιατί έχει μέλλον και μπορεί να γίνει καλά. Μπορεί να γίνει καλά, αρκεί να πάει σε νοσοκομεία που θα είναι κατάλληλα για τις θεραπείες του. Το παράδειγμα του Μύτικα θα μπορούσε να γίνει για την Πρέβεζα και για όλη την Ελλάδα ένα σάλπισμα να έρθει ο κόσμος κοντά».

Από την αναμέτρηση συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό για την οικογένεια του πιτσιρικά. Φυσικά, η «Αλληλεγγύη» δεν μένει εκεί. Έχει στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωση και ήδη υπάρχουν κινήσεις για την διοργάνωση αναμετρήσεων με στόχο την ενίσχυση διάφορων ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη και τα παιδιά από την Πρέβεζα δείχνουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί…


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου