Οι οπαδοί δεν ξεχνούν τον Μαρέσκα


Στο άκουσμα της είδησης ότι η Τορίνο θέλει να αποκτήσει τον Έντσο Μαρέσκα, ο κόσμος αντέδρασε άσχημα. Άλλοι απείλησαν ότι θα σκίσουν το εισιτήριο διαρκείας τους, άλλοι ότι θα αλλάξουν μέχρι και ομάδα! Η κίνηση που είχε κάνει πριν από 11 χρόνια ο τότε μέσος της Γιούβε έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των οπαδών της «Γκρανάτα», οι οποίοι δεν ξεχνούν…

Είναι συχνό φαινόμενο οι αντιδράσεις για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αποτελεί «μαύρο πρόβατο» για τον κόσμο να ξεπερνούν τα όρια. Ίσως δούμε κάτι ανάλογο στην «Τόρο», αν προχωρήσει τη μεταγραφή του Έντσο Μαρέσκα. «Δεν τον θέλουμε», είπε ξεκάθαρα ένας οπαδός. «Αν τον πάρουμε, θα επιστρέψω το εισιτήριο διαρκείας μου. Βασικά, θα το κάψω!», δήλωσε ένας άλλος. Οι ρίζες του μίσους για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού εντοπίζονται στις 24 Φεβρουαρίου του 2002!

Τότε, στο ντέρμπι του μίσους ανάμεσα στην Τορίνο και τη Γιουβέντους, η «Κυρία» έχανε 2-1. Το ματς είχε ένα λεπτό και η «Γκρανάτα» έδειχνε να παίρνει την πρώτη της νίκη σε Derby della Mole μετά από 7 χρόνια, γεγονός που είχε στείλει τον κόσμο στα ουράνια.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Μετά από σέντρα του Λίλιαν Τιράμ ο Μαρέσκα με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και τότε αποφάσισε να πανηγυρίσει με έναν τρόπο που έμεινε αξέχαστος στους γηπεδούχους! Έβαλε τα δάχτυλα στο κεφάλι και πήγε μπροστά τους κάνοντας τον ταύρο, ο οποίος έχει ξεχωριστή σημασία για τον σύλλογο.

Αποτελεί το ιστορικό σήμα της και έχει αποφέρει το παρατσούκλι «il Toro», που σημαίνει ο ταύρος. Κοσμεί πανό και γενικώς αντικείμενα που αφορούν τη ομάδα. Και ο Μαρέσκα το χρησιμοποίησε για να τους πικάρει, πανηγυρίζοντας μπροστά στον κόσμο και στον σκόρερ της Τορίνο Μάρκο Φεράντε, ο οποίος είχε επίσης πανηγυρίσει προκλητικά. Αμέσως, έγινε persona non grata.

Έντεκα χρόνια μετά, η πράξη του παραμένει ζωντανή στις μνήμες των οπαδών. «Αν ήμουν η Τορίνο, θα το σκεφτόμουν διπλά για το καλό του Μαρέσκα», δήλωσε με νόημα ο Φεράντε, ενώ ο Πιέρο Τσιαμπρέτι, γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και δηλωμένος οπαδός της «Τόρο» δήλωσε μέσω twitter ότι θα σκεφτόταν σοβαρά να αλλάξει ομάδα! Στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Το να αλλάζεις ομάδες είναι γενετικά αδύνατο. Ας ελπίσουμε ότι οι διοικούντες θα ακολουθήσουν την κοινή λογική».

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Τζιανλούκα Πετράτσι είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Μαρέσκα και τόνισε ότι αν κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα θα αποκτηθεί παρά την επιθυμία του κόσμου. Η Gazzetta dello sport κατέκρινε τη στάση των οπαδ΄ψν, κρίνοντάς την μεσαιωνική. Δύσκολα καταλαβαίνουν όσοι δεν είναι στο χώρο. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει εμφύλιος στο Στάντιο Ολίμπικο…


Torino-Juventus 2-2 - Goal Enzo Maresca



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου