Money, money, money…


Για γερά… πορτοφόλια θα είναι (και) το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, τα οποία τέθηκαν πρόσφατα σε κυκλοφορία, αν και ευτυχώς, έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση ειδικό εισιτήριο για τους ηλικιωμένους και τους φοιτητές.

Η οργανωτική επιτροπή αναμένει η προπώληση να φτάσει τα επίπεδα του Μουντιάλ του 2006 της Γερμανίας, παρότι το εισιτήριο του τελικού κοστίζει μόνο… 739 ευρώ!

Τα φθηνότερα εισιτήρια για τους αγώνες της πρώτης φάσης κοστίζουν 68 ευρώ, αλλά για τους Βραζιλιάνους άνω των 60 ετών και τους φοιτητές θα κυκλοφορήσουν και εισιτήρια των 17,5 ευρώ (το λεγόμενο και «Bolsa Familia» από τους διοργανωτές).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 παρακολούθησαν πάνω από 3,3 εκ. θεατές. Στη διοργάνωση της Ν.Αφρικής πάνω από 2 εκ. εισιτήρια πωλήθηκαν, αν και η αρχική προπώληση ήταν σαφώς μικρότερη.

Το BBC World Service διεξήγαγε μια έρευνα, την «Τιμή του Ποδοσφαίρου-Παγκόσμιο Κύπελλο 2014», στην οποία παρουσίασε τις ενδεικτικές τιμές των εισιτηρίων αλλά και το κόστος ενός ταξιδιού στη Βραζιλία. Οι Βρετανοί φίλαθλοι που θα θελήσουν να πάνε στο Μουντιάλ θα βρουν ξενοδοχεία που οι τιμές τους (ανα διανυκτέρευση) κυμαίνονται από 54 έως 932 ευρώ!

Αναλυτικά:

Εισιτήριο (πρώτη φάση): 68 ευρώ-131 ευρώ
Εισιτήριο τελικού: 329-739 ευρώ
Ξενοδοχείο (διανυκτέρευση): 171-932 ευρώ
Γεύμα στα McDonald’s: 12,8 ευρώ
Μ.Ο δείπνου: 34 ευρώ
Αναμνηστικά T-shirt: 15 ευρώ
Μπουκάλι νερό: 1,5 ευρώ
Εισαγόμενη μπύρα: 4,5 ευρώ
Εγχώρια μπύρα: 2,2 ευρώ
Καφές: 3 ευρώ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου