Οι 126 λίρες και ο μαζοχιστής οπαδός


Οι τιμές των εισιτηρίων στα αγγλικά γήπεδα έγιναν αντικείμενο έρευνας στο BBC Sport και συγκεκριμένα στη σειρά εκπομπών «Price of Football», οπότε και ήρθαν στο φως κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η μέση τιμή του εισιτηρίου στους αγώνες των 4 κορυφαίων κατηγοριών μειώθηκε φέτος κατά 2,4%.

Τα περσινά στοιχεία είχαν δείξει πως η μέση τιμή του φθηνότερου εισιτηρίου στην Αγγλία είχε αυξηθεί 11%, τέσσερις φορές παραπάνω δηλαδή από τον πληθωρισμό της Βρετανίας…

Φέτος όμως η μέση τιμή για τα πιο φθηνά και πιο ακριβά, αντίστοιχα, εισιτήρια και εισιτήρια διαρκείας έπεσε, καθώς οι θεατές των ομάδων της Football League (Championship και Football League 1&2) μειώθηκαν κατά 5%. Συγκεκριμένα, ο μ.ο . των θεατών από 9.949 τη σεζόν 2011-12 έπεσε στους 9.481 την επόμενη περίοδο.

«Τα νέα είναι καλά για τους οπαδούς, αλλά η μείωση αυτή έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο που διαρκώς οι τιμές αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο», σχολίασε ο Βρετανός Υπουργός Αθλητισμού, Χιού Ρόμπεερτσον.

«Το σημαντικό είναι να επαναληφθεί η μείωση αυτή και στις επόμενες σεζόν. Νομίζω πως οι σύλλογοι αρχίζουν να κατανοούν το τι περνούν οι οπαδοί και θα προσαρμόσουν τις τιμές τους ανάλογα», πρόσθεσε.

Παρ` όλα αυτά, το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό εισιτήριο στην Αγγλία παραμένει αυτό της Άρσεναλ στην-προκλητική-τιμή των 126 λιρών (=150,5 ευρώ!).

«Πληρώνουν 126 λίρες για να γκρινιάζουν για το πάρκινγκ στο ‘Έμιρέιτς’ και την ατολμία του Βενγκέρ στις μεταγραφές», σχολιάζει με ειρωνική διάθεση ο Κιρ Ράντνιτζ στο «World Soccer»…

Το παράδοξο είναι πως, παρά τη βαθιά οικονομική κρίση, στην Premier League o μ.ο. των θεατών τη σεζόν 2012-13 ήταν 35.975, κατά τι μεγαλύτερος από την προηγούμενη περίοδο με μ.ο. 34.646…

Παράλληλα, υπήρξε και ρεκόρ στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας με 476.776, με τον εκτελεστικό διεθυντή της Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ να υποστηρίζει με σθένος ότι «ο αριθμός αυτός προέκυψε από το γεγονός πως πολλοί σύλλογοι εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η Premier League παραμένει όσο το δυνατόν πιο προσιτή στους περισσότερους ανθρώπους»!

Αντί επιλόγου θα παραθέσουμε και πάλι το σχόλιο του Ράντνιτζ ο οποίος χαρακτήρισε την αύξηση των θεατών στην Premier League σε σχέση με τα ακριβά εισιτήρια ως «gluttons for punishment», σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά δηλαδή ως μαζοχισμό!



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου