Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα: Κόβοντας τις γέφυρες (Β' Μέρος)


Γιατί ο υπουργός Tσε Γκεβάρα και ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Aβάνα αποφασίζει το 1965 να φύγει από την Kούβα κόβοντας όλες τις γέφυρες με τους συντρόφους του; Tο δεύτερο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Kούλογλου για τον Τσε Γκεβάρα περιγράφει την διαμάχη του διάσημου επαναστάτη με τη Σοβιετική Eνωση μέχρι την αιχμαλωσία και την εκτέλεση του στο αντάρτικο της Bολιβίας.

Mιλούν μεταξύ των άλλων ο περίφημος «Mπενίνο», ένας από τους 3 επιζώντες του αντάρτικου της Bολιβίας και ο Pοδόλφο Σαλτάνα, από τους ηγέτες της νεολαίας του KK Bολιβίας και επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του Tσε στις πόλεις. HAλέιντα Γκεβάρα περιγράφει τον δραματικό αποχαιρετισμό με τον πατέρα της. O Φιντέλ Kάστρο εξηγεί γιατί ο Tσε ήθελε να φύγει ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η μαρτυρία του κουβανού πράκτορα της CIA Φελίξ Pοντρίγκεθ, που μίλησε με τον Tσε λίγο πριν εκτελεσθεί. Φανατικός εχθρός του Γκεβάρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Pοντρίγκεθ γοητεύεται από την προσωπικότητα και την στάση του αιχμάλωτου επαναστάτη και προσπαθεί να του σώσει την ζωή…Tο ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Kούβα, τις HΠA, την Iσπανία και την Γαλλία.


Δείτε το πρώτο ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα 1ο ΜΕΡΟΣ

Tο δεύτερο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Kούλογλου για τον Τσε Γκεβάρα


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου