Η κόλαση του Γκουαντάναμο δεν είναι εικονική πραγματικότητα

Απάνθρωπες συνθήκες στο Γκουαντάναμο. Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι. Παρέμβαση Guardian με 6λεπτο βίντεο-animation.

Την σκληρότητα και τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στο Γκουαντάναμο, οι φυλακισμένοι-βαρυποινίτες θέλησε να δείξει σε ένα 6λεπτο βίντεο-animation η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές των φυλακών, 94 από τους συνολικά 166 κρατουμένους παραμένουν επί τρίτο μήνα σε απεργία πείνας, ενώ 17 προσλαμβάνουν τροφή μόνο από τη μύτη για να αποφύγουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και απώλειας βάρους που θα μπορούσε να τους προκαλέσει το θάνατο.

Τέσσερις παρ' όλα αυτά κρατούμενοι εκτιμάται ότι κινδυνεύουν ήδη να πεθάνουν. Δύο ακόμη νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η απεργία πείνας στην αμερικανική βάση ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν κρατούμενοι κατήγγειλαν την απροθυμία των στρατιωτικών να σεβαστούν τα θρησκευτικά τους σύμβολα, και συγκεκριμένα το Κοράνι.




ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου