Ο μεγαλύτερος υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο


Έχετε πάρει ποτέ ασανσέρ για να ανεβείτε στην κορυφή ενός βουνού; Αν όχι, τότε μάλλον πρέπει να επισκεφτείτε τη περιοχή Wulingyuan, στην Κίνα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να ανεβείτε 400 μέτρα ως τη κορυφή του βουνού με το ασανσέρ αλλά και να θαυμάσετε από ψηλά την υπέροχη θέα. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να μην πάσχετε από υψοφοβία..

Το ασανσέρ Bailong, γνωστό και ως «ανελκυστήρας των 100 δράκων» είναι κατασκευασμένο από γιαλί και φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος και βαρύτερος υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο. Μάλλον είναι και ο μοναδικός στο κόσμο που επιτρέπει στους επσικέπτες του να ανέβουν σε έναν απότομο βράχο .

Ο ανελκυστήρας μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα 48 επιβάτες ως τη κορυφή, σε ένα σύντομο ταξίδι που διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν το 1999 και τελείωσε το 2002 με κόστος που ξεπέρασε τα 19 εκατομμύρια δολάρια. Το ασανσέρ έχει εισέλθει στο Guinness World Records Book ως το ψηλότερο υπαίθριο ασανσέρ του κόσμου.







Δείτε και το βίντεο:



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου