Chargoggagoggmanchauggagoggchaubuna gungamaugg: Η λίμνη με το περίεργο όνομα!

Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg η λίμνη με τα σαρανταπέντε γράμματα που είναι αρκετά δύσκολο για να προφέρει κάποιος. Το όνομα αυτής της λίμνης είναι όμως μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα. Δεν συμφωνείτε; 

Η λίμνη Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg βρίσκεται στην πόλη Webster της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Η προφορά του ονόματός της δυσκολεύει όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τις Αρχές, που επιλέγουν να την ονομάζουν Λίμνη Webster από το όνομα της πόλης. Η λέξη αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο σε γράμματα τοπωνύμιο στην Αμερική και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Η ονομασία χρησιμοποιήθηκε από τους Ινδιάνους και σημαίνει «Englishmen at Manchaug» (σ.σ. «Βρετανοί στο Manchaug»), ένα μικρό χωριό στην περιοχή. Τα πεντακάθαρα νερά της λίμνης αποτελούν το ιδανικό μέρος για βουτιές και ψάρεμα, στα αποία ντόπιοι και ξένοι επιδίδονται με πάθος, ενώ όπως είναι λογικό το όνομα της λίμνης προσελκύει πολλούς τουρίστες στην περιοχή. Πέρα από αυτό πάντως το τοπίο είναι εξαιρετικό και οι κάτοικοι ιδιαίτερα φιλόξενοι, ενώ διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα εδώ διάφορες εποχές του χρόνου.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου