Hull City: Άλλο «City» και άλλο «Tigers»…


Έναν δύσκολο αγώνα έχουν ξεκινήσει οι οπαδοί της Χαλ Σίτι (Hull City AFC) ή απλά Χαλ, όπως την αποκαλούμε στην Ελλάδα, ενάντια στην αλλαγή ονόματος του συλλόγου σε Hull Tigers από τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη της ομάδας, Άσεμ Άλαμ.

Το κίνημα «City Till We Die» (=Σίτι μέχρι να πεθάνουμε) ιδρύθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου και αμέσως στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας μοίρασε φυλλάδια και κονκάρδες με το σύνθημα «No to Hull Tigers» για να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους οπαδούς.

Στο προηγούμενο ματς με την Άστον Βίλα, οι φίλαθλοι της Χαλ κρατούσαν χαρτάκια που έγραφαν «1904», το έτος ίδρυσης της ομάδας και την ώρα που το ρολόι έδειξε 19:04 τραγουδούσαν όλοι μαζί ‘City till I die’!

Παράλληλα, σχεδιάζουν να κάνουν έγγραφες διαμαρτυρίες προς την ΠΟ της Αγγλίας και την Premier League για να δηλώσουν την έντονη αντίθεση τους προς την αλλαγή του ονόματος του συλλόγου.

Επίσης, υπάρχει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών κατά της αλλαγής ονομασίας στην ιστοσελίδα http://www.citytillwedie.com/petition, όπως και ανάλογη καμπάνια στο Twitter (@NoToHullTigers) και στο Facebook (facebook.com/NoToHullTigers).

Πάντως στο κίνημα διευκρινίζουν ότι δεν στρέφονται κατά του Άλαμ, απεναντίας είναι ευγνώμονες που τους έσωσε από τη χρεωκοπία… Όσον αφορά όμως στην αλλαγή του ονόματος «απλά νομίζουμε ότι κάνουν λάθος», σημείωσε ο Λες Μάδερμπι, εκ των ηγετικών στελεχών του κινήματος.

«Δεν υπήρξε κάποιου είδους συνεννόηση με τους οπαδούς για την αλλαγή του ονόματος και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να καταστήσουμε σαφές προς την ιδιοκτησία πως το όνομα του συλλόγου είναι σημαντικό για μας και για την ευρύτερη κοινότητα», πρόσθεσε «Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση των οπαδών μας και τον πλουραλισμό των απόψεων στο ζήτημα, το Σάββατο ήταν απόλυτα πετυχημένο. Μόνο και μόνο το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης δέχτηκε να μας συναντήσει είναι θετικό σημάδι», κατέληξε ο Μάδερμπι.

Τι λέει όμως η πλευρά του Άλαμ;

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας έχει ξεκαθαρίσει πως το 2014 θα αλλάξει το όνομα σε Hull Tigers και πως δεν του αρέσει η λέξη «Σίτι», επειδή τη θεωρεί «κοινότοπη» και «άσχημη». Από τον Μάρτιο πάντως η εταιρία έχει αλλάξει όνομα από Hull City Association Football Club σε Hull City Tigers Ltd… Μάλιστα, το όνομα ‘Hull City Tigers’ είναι γραμμένο στην πύλη του προπονητικού κέντρου, ενώ και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας δεσπόζει το «Τigers»…

Ο αγώνας μοιάζει άνισος και για πολλούς ίσως φαίνεται σαν άλλη μια «οπαδική ιδιοτροπία, στην Αγγλία όμως οι ποδοσφαιρικές παραδόσεις έχουν γερές ρίζες. Μένει να δούμε το αν ξεριζώνονται από (εκατομμύρια) λίρες…


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου