Joe Strummer: Ένα ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό θρύλο των Clash

H μουσική και οι στίχοι του άλλαξαν τις ζωές πολλών ανθρώπων. Ο Joe Strummer, εμβληματική περσόνα του πανκ και frontman των θρυλικών Clash πέθανε πρόωρα το 2002, μόλις 50 ετών.

Πέντε χρόνια μετά το θάνατό του προβλήθηκε το The future is unwritten, το δίωρο ντοκιμαντέρ του μεγάλου σκηνοθέτη Julien Temple (έχει σκηνοθετήσει ανάμεσα σε άλλα και τρεις ταινίες για τους Sex Pistols) πουπαρουσιάζει τη ζωή του Strummer πριν, στο σχολείο δηλαδή, κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τους Clash, αλλά και μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, στη λεγόμενη «χαμένη δεκαετία». Ανέκδοτες συνεντεύξεις, διαφωτιστικές μαρτυρίες, vintage εκτελέσεις και δυνατά αποσπάσματα από το δημοφιλές ραδιοφωνικό πρόγραμμα που έκανε ο Strummer στο BBC.

O Τemple που τον γνώριζε από τα πρώτα χρόνια της πορείας του με τους Clash δεν αγιοποιεί τον Strummer στο The story is Unwritten αλλά φωτίζει διάφορες πτυχές της άκρως πολιτικής, εκρηκτικής και συναρπαστικής προσωπικότητας του που φυσικά αντανακλώνται 100% στη μουσική των Clash. Το φιλμ πήρε το βραβείο του καλύτερου βρετανικού ντοκιμαντέρ, στα βραβεία ανεξάρτητου βρετανικού κινηματογράφου το 2007.


Joe Strummer, the future is unwritten




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου