Mπάλα στην αυλή της Βασίλισσας


Το ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ το κατάλληλο άθλημα για να παίζεται στα βασιλικά παλάτια, παρότι αρκετοί «γαλαζοαίματοι» το έβρισκαν ελκυστικό. Ωστόσο, το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνώρισε τον πρώτο του ποδοσφαιρικό αγώνα, με δύο από τις παλιότερες ομάδες στην Αγγλία να κοντράρονται στο σπίτι της Βασίλισσας!

Η ιδέα ήταν του δούκα του Κέιμπριτζ και επίτιμου προέδρου της FA, ο οποίος ανέλαβε να οργανώσει το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς που έγινε ποτέ στο παλάτι, ως μέρος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας.

Η Σίβιλ Σέρβις FC, η οποία αποτελεί την αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο, αντιμετώπισε την επίσης ιστορική Πολιτέκνικ από το δυτικό Λονδίνο για την Southern Amateur League. Από τη στιγμή που η Βασίλισσα έδωσε την άδειά της, ο υπεύθυνος για τον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ, Τόνι Στόουνς, μαζί με το τιμ του και τους κηπουρούς του παλατιού κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν άψογο αγωνιστικό χώρο! Ο γνωστός διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ ανέλαβε να διευθύνει τον αγώνα.

Η FA έδωσε τον τίτλο του γηπεδούχου στη Σίβιλ Σέρβις, λόγω του ότι αποτελεί τον μοναδικό επιζώντα από τους 11 συλλόγους που βρέθηκαν τον Οκτώβρη του 1863 σε μια ταβέρνα του Λονδίνου και συμφώνησαν για τους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας έτσι την Ομοσπονδία της Αγγλίας! Η Πολιτέκνικ, από την άλλη, η οποία πήρε το όνομά της από το Πολυτεχνείο του Λονδίνο, είναι ο πρώτος αντίπαλος της Σίβιλ Σέρβις, αφού δημιουργήθηκε το 1863. Ντέρμπι με τα όλα του!

Τελικά, η Πολιτέκνικ κέρδισε με 2-1. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Μπόγιαν Γέλοβατς, ο οποίος είναι επίσης… τενίστας και μοντέλο, πρόσφυγας πολέμου από τη Βοσνία. Φυσικά, ο πανηγυρισμός του περιελάμβανε υπόκλιση! Το 2-0 έγινε στο 70′ από τον Σάντι ΣΜιθ και ο Νταν Χάξλεϊ απλά κατάφερε να μειώσει τρία λεπτά αργότερα. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 750 άτομα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ, τόνισε: «Είμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε το παλάτι, ο Δούκας του Κέιμπριτζ ήταν ο μόνος που μπορούσε να πείσει τη γιαγιά του να μας αφήσει να παίξουμε στην αυλή της. Νομίζω ότι η βασίλισσα συμφώνησε με τον όρο να μην σπάσουμε κάποιο παράθυρο! Δεν νομίζω ότι θα γίνει άλλο ποδοσφαιρικό ματς ποτέ εδώ, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε 200 χρόνια».

«Ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ», τόνισε ο διαιτητής Γουέμπ, που έχει σφυρίξει σε πολύ μεγάλα παιχνίδια. Στο παλάτι της Βασιλισσας, όμως, δεν το έχει ξανακάνει!



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου