Ολοκληρώνεται η αντιστροφή του Ηλιακού μαγνητικού πεδίου: Επιπλοκές στα γήινα ηλεκτρονικά συστήματα


Ολοκληρώνεται σταδιακά η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ηλιου, μία διαδικασία η οποία συμβαίνει κάθε 11 χρόνια και γίνεται αισθητή στη Γη με αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο, επέκταση του βόρειου σέλας και επιπλοκές στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία συμβαίνει κάθε 11 χρόνια και ήδη έχει ολοκληρωθεί κατά 50%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ηλιακού Παρατηρητηρίου Γουίλκοξ του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, το οποίο παρακολουθεί το μαγνητικό πεδίο του Ηλιου, από το 1975.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ήδη η πολικότητα του βορείου ημισφαιρίου του μητρικού άστρου μας έχει αναστραφεί και πολύ σύντομα θα γίνει το ίδιο με την πολικότητα και του νοτίου ημισφαιρίου, με αποτέλεσμα ο μαγνητικός βορράς να έχει πλέον γίνει νότος και, αντίστροφα, ο νότος θα γίνει βορράς.

Η αναστροφή των μαγνητικών πόλων γίνεται σταδιακά και δεν είναι πλήρως κατανοητή, ακόμα από τους επιστήμονες. Αρχικά, μια μεγάλη ηλιακή κηλίδα εξαπλώνεται, αναγκάζοντας το μαγνητικό πεδίο του άστρου να φύγει από τον ισημερινό και να μεταφερθεί σε έναν από από τους δύο πόλους του. Καθώς αυτή η μετακίνηση λαμβάνει χώρα, η ισχύς του ηλιακού μαγνητικού πεδίου μηδενίζεται και μετά επανέρχεται, αλλά με αντίστροφη πολικότητα.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου