Από το βούρκο των γηπέδων στην όπερα!


H παρουσία ποδοσφαιρικών σε διάφορα σόου είναι αρκετά συχνή στις μέρες μας, καθώς οι παίκτες αποτελούν μέρος του star system. Άλλοι, μάλιστα, το γυρίζουν στην ηθοποιία ή ερμηνεύουν κάποια τραγούδια. Ωστόσο, το επίτευγμα του Τζεφ Τέιλορ πριν από αρκετά χρόνια είναι μοναδικό, μιας και ήταν ο μοναδικός παίκτης-βαρύτονος που αναδείχθηκε από τα αγγλικά γήπεδα!

Οι Τέιλορ ήταν… αθλητική οικογένεια. Ο αδερφός του Τζεφ, Κεν, ήταν επαγγελματίας παίκτης του κρίκετ, ενώ ο ανιψιός του διακρίθηκε επίσης στο εν λόγω δημοφιλές στην Αγγλία άθλημα. Ο Τζέφρεϊ, την ιστορία του οποίου αναδεικνύουν τόσο η Guardian, όσο και η Independent, ξεκίνησε να παίζει μπάλα στη Χάντερσφιλντ, με την οποία μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Μια ήττα από την Τσέλσι με 2-1 το 1949. Συνέχισε το σκοράρισμα και σε πέντε ματς είχε πέντε γκολ. Έπαιξε 71 ματς με την φανέλα της Χάντερσφιλντ και στη συνέχεια έκανε το βήμα για τη Φούλαμ. Όχι όμως για την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Όντας φοιτητής στο University College του Λονδίνου, όπου σπούδαζε γεωγραφία και γεωλογία, τα συνεχή ταξίδια στο Γιόρσκαϊρ του άφηναν ελάχιστο χρόνο για μελέτη. Με τη μεταγραφή του στους «Κότατζερς», δεν χρειαζόταν πλέον να βγαίνει εκτός Λονδίνου. Πρόθεσή του ήταν μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα να αφοσιωθεί στη διδασκαλία. Η πρώτη εμπειρία του όμως ήταν σε σχολείο θηλέων, με τον ίδιο να δηλώνει: «Τρόμαξα μέχρι θανάτου. Δεν ήξερα τίποτα για τα κορίτσια!». Η εφιαλτική πρώτη εμπειρία στις αίθουσες τον έκανε να αλλάξει ρότα.

Αφιερώθηκε, λοιπόν, στη μουσική. Μπήκε στη Βασιλική Ακαδημία και έμαθε να τραγουδά. Ήδη από πιτσιρικάς είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό ταλέντων στο σχολείο και ήξερε από τότε ότι η φωνητική μπορεί να τον κερδίσει… Παράλληλα, συνέχιζε να παίζει μπάλα! Σημείωσε 14 γκολ σε 33 ματς με τη Φούλαμ, δίπλα στον Μπόμπι Ρόμπσον, τον Τζόνι Χέινς και τον Τζίμι Χιλ.

Πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το 1954, έφυγε για την Μπρέντφορντ, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1957. Ωστόσο, ένας τραυματισμός τον έκανε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Το 1956 έσπασε το ζυγωματικό του σε έναν αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας για το Κύπελλο. Έσφιξε τα δόντια και τελείωσε το ματς, καταφέρνοντας, μάλιστα να σκοράρει. Ωστόσο, ο τραυματισμός έφερε το τέλος της ποδοσφαιρική του καριέρας.

Ο τότε πρόεδρος της Μπρέντφορντ, Βικ Όλιβερ, ο οποίος είχε δική του ραδιοφωνική εκπομπή και τον κάλεσε να τραγουδήσει στον «αέρα»! Μια νέα καριέρα γεννήθηκε, αφού άπαντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό!

Οι Times τον περιέγραψαν ως τον «βελούδινο και πιο ευέλικτο βαρύτονο». Ανέβηκε στη σκηνή δίπλα στον Παβαρότι, ερμήνευσε Μότσαρντ και τελικά έγινε και δάσκαλος! Δίδαξε για 18 χρόνια φωνητική στη Βασιλική Σχολή της Σκωτίας, συνεχίζοντας παράλληλα τις παραστάσεις του ως βαρύτονος. Ο Τζεφ Τέιλορ έφυγε από τη ζωή το 2010, έχοντας καταφέρει να κάνει πραγματικότητα αρκετά από τα όνειρά του…



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου