Απίστευτο βίντεο: Εναέρια σύγκρουση δύο αεροπλάνων που κόβει την ανάσα

Τρομακτική σύγκρουση καταγράφεται σε βίντεο, ανάμεσα σε δύο ιδιωτικά αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν αλεξιπτωτιστές ελεύθερης πτώσης.

Οι αλεξιπτωτιστές ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν ένα εκπαιδευτικό άλμα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τα δύο αεροπλάνα στα οποία επέβαιναν συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Για καλή τους τύχη, δεν σκοτώθηκε κανείς.

Το βίντεο δόθηκε κατ' αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα από το ενημερωτικό δίκτυο, NBC. "Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το αποψινό δελτίο μας αναμεταδίδοντας τον θάνατο 11 ανθρώπων", είπε ο παρουσιαστής του NBC News, προλογίζοντας το ρεπορτάζ.

Η συγκλονιστική σύγκρουση συνέβη στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, τα δύο αεροπλάνα βρίσκονταν σε ύψος 12.000 ποδιών και οι αλεξιπτωτιστές ετοιμάζονταν να κάνουν ένα εκπαιδευτικό άλμα. Άγνωστο το γιατί, το ένα αεροπλάνο έπεσε πάνω στο άλλο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Ωστόσο, η αντίδραση όλων των αλεξιπτωτιστών ήταν άμεση και η ετοιμότητα τους, τους έσωσε τη ζωή. Σύμφωνα με τον 64χρονο Mike Robinson, τον μεγαλύτερο σε ηλικία επιβάτη, "ή θα πεθαίναμε μέσα στο αεροσκάφος ή ίσως πεθαίναμε κατά την πτώση. Τελικά ζήσαμε. Και εμείς και οι πιλότοι".

"Πηδήξαμε μέσα από τις φωτιές, αυτή τη μέρα θα τη θυμάμαι για πάντα", είπε από τη δική της μεριά η Amy Olson, η γυναίκα που έδωσε στο NBC τα πλάνα.

Ο μόνος που τραυματίστηκε ελαφρά ήταν ο πιλότος του Cessna που έχασε το φτερό του. Ο ίδιος κατάφερε την τελευταία στιγμή να απεγκλωβιστεί και να ανοίξει το αλεξίπτωτο του. Οι ειδικές κάμερες που ήταν τοποθετημένες στα κράνη των αλεξιπτωτιστών, κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό τη σύγκρουση και πλέον τα σπάνια πλάνα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δείτε το βίντεο:



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου